Première van theatershow ‘SHREW HER’ vrijdag in Bijlmerparktheater

Première van theatershow ‘SHREW HER’ vrijdag in Bijlmerparktheater
Credits Shrew her / wethepeople

Première van theatershow ‘SHREW HER’ vrijdag in Bijlmerparktheater

In het schitterende Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost vindt vrijdag 15 februari de première van theatershow ‘SHREW HER’ plaats. Regisseuse en schrijfster Ira Kip co-creëerde deze voorstelling samen met vijf queer actrices. De voorstelling is gebaseerd op Shakespeare ’s controversiële stuk ‘Taming of the Shrew’. Ira Kip zorgde voor mooie publicaties in Theater Maker magazine, Vice en de radioshow van journalist Sway Calloway.

Naast een uniek verhaal daagt de voorstelling het publiek ook uit tot nadenken. Vragen die de revue zullen passeren zijn onder andere; Want wat vind jij van de traditionele gang van zaken: Man plus vrouw is eeuwige trouw? Pas jij in dit plaatje? Wat betekent dit eigenlijk anno 2019? Bepalen wij zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn?.

Ira Kip onderzocht in het licht van de Shakespeare klassieker hoe traditionele man/vrouw verhoudingen en gender rollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Het resultaat is een vernieuwend theatraal event waarin beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, ritmische teksten en publieksparticipatie één worden.

‘Ben je toe aan een voorstelling waardoor je vol goede energie en nieuwe ideeën naar huis gaat? Kom daarom naar de première, bekijk de fantastische voorstelling en neem deel aan het gesprek’, aldus de organisatoren van de voorstelling.

De voorstelling wordt geproduceerd door Stichting WeThePeople.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ook ons blog: Theater in Amsterdam

-> VTA Agenda Theater in Amsterdam <-

Gerelateerd -> Familievoorstelling Martin Luther King in Bijlmerparktheater