Lovende reacties voor komedie DE VERLEIDERS in Carré

Lovende reacties voor komedie DE VERLEIDERS in Carré
DE VERLEIDERS vrijdagavond in Carré. Foto: Michael Sandifort / Marieke Mink

Lovende reacties voor komedie DE VERLEIDERS in Carré

DE VERLEIDERS zijn woensdag 31 januari begonnen en staan tot en met 11 februari 2018 met de voorstelling ‘stem kwijt’ op het podium in het Koninklijke Theater Carré. Het theatergezelschap bestaande uit George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en nieuwkomer Marcel Hensema zijn te zien met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie.

De pers is lovend over deze vlijmscherpe en actuele komedie. Zo recenseerde de theaterkrant het stuk met: ‘Elke acteur is perfect op zijn plaats’, noemde het Parool het stuk een mooie nieuwe loot aan de Verleidersboom en liet het De Volkskrant weten dat deel vijf van de Verleiders bewijst dat formule niet is uitgewerkt.

DE VERLEIDERS 

DE VERLEIDERS streven er naar actueel theater te maken, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. DE VERLEIDERS was eerder te zien met de voorstellingen ‘de casanova’s van de vastgoedfraude’, ‘onderzoekt ons aller hebzuch’, de val van een super-man’, ‘Door de bank genomen’, ‘Slikken en Stikken’ en voor de zakelijke markt ‘Integriteit in Zaken’.

Stem Kwijt

Stem Kwijt gaat onder andere over de in de ogen van de makers niet meer werkende democratie, of sterker nog de democratie die nooit gewerkt heeft. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, dat maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden.

Daarnaast komen thema’s zoals gekozen politici, migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis, de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk, oorlogsdreiging, de verkiezingen en de media aan bod.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Internationaal Theater Amsterdam nieuwe naam voor fusie…. 

Geloof ons nou maar!