La Isla Bonita in première met nieuwe voorstelling Atlantis
Frascati tijdens eerdere voorstelling. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

La Isla Bonita in première met nieuwe voorstelling Atlantis

Na de festival hit La Lucha Libre duikt het performance collectief La Isla Bonita in het diepe met Atlantis, een voorstelling die uitnodigt tot nieuwsgierigheid naar het onbekende. Atlantis gaat in première op donderdag 13 december in Frascati te Amsterdam, gevolgd door een landelijke tournee vanaf 4 januari 2019.

Over de voorstelling

Vijf Hydro feministische zeemeerminnen met een forse vin leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een waterige wereld, een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het waterig denken dat de zeemeerminnen vanuit de onderwaterwereld mee hebben genomen, nodigt de toeschouwer uit na te denken over onze eigen manier van denken, aan land. Geen draaikolk van doemscenario’s, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen te gaan zwemmen, beter te kijken en opnieuw te herinneren. Terwijl hun schubben langzaam opdrogen in de theaterzaal, verlangen ze naar de vrije natuur, pure schoonheid en het eeuwige evenwicht tussen de elementen, de mens en de wereld. Hoe lang duurt het voor ze gaan stinken?

Over La Isla Bonita

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé, die in 2015 afstudeerden aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht. Het collectief maakt fysiek, beeldend theater met een maatschappijkritische focus. Het werk is energiek en associatief, ritmisch, ontregelend en grappig. Clichés worden schaamteloos uitvergroot tot in het absurde en als toeschouwer herken je het nieuws, Facebook, je buurvrouw en jezelf. Voor elke voorstelling koppelen de spelers een inhoudelijk thema aan een fysieke speelstijl. Zo ontstaat een combinatie van tekst en mime die ruimte schept voor een frisse blik op thema’s die ons allemaal aangaan. De leden maken en spelen hun materiaal zelf en kiezen daarbij per project een eindregisseur. Tot nu toe werkten zij met Jeroen De Man en Davy Pieters. Voor de Frascati Productie Atlantis werken zij met Paul van der Laan als eindregisseur en Simon/e van Saarloos voor de verdieping van het contextuele programma.

vrijetijdamsterdam.nl