Je Suis... theateravond over gaybashing
Raymi Sambo. Photocredits: offical website Raymi Sambo

Je Suis… theateravond over gaybashing

Raymi Sambo presenteert i.s.m. de Melkweg een theateravond die in het teken zal staan van het zogenoemde ‘gaybashing’. Het theaterevent vindt plaats tijdens de jaarlijkse avond ‘Je SUIS’ waarin wordt ingegaan op de huidige actualiteit.

“Homohaat is aan de orde van de dag en de tolerantie voor LHBTQI’s lijkt alleen maar af te nemen. Tijdens deze theatrale avond gaan podiumkunstenaars uit verschillende disciplines (dans, zang, spoken word, stand-up comedy, storytelling) in op het thema gaybashing. De avond wordt afgesloten met een gesprek tussen makers en publiek. Research in de vorm van gesprekken met slachtoffers en daders van gaybashing vormen de basis voor verhalen die door de artiesten worden verweven in een theatrale context waar realiteit en fictie door elkaar lopen. De artiesten geven ieder met hun eigen disciplines invulling aan het thema”, aldus de makers van de speciale theateravond.

Naast Raymi Sambo werken Anil Jagdewsing, Jaike Belfor, Ayrton Kirchner, Sia Cyrroes, Perry Gits en Denise Aznam mee aan de theatervoorstelling.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Dynamisch drieluik van Ballet Vlaanderen in Koninklijk Theater Carré