Jazzavond in Carré met Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Metropole Orkest

Jazzavond in Carré met Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Metropole Orkest
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Jazzavond in Carré met Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Metropole Orkest

Harm Edens presenteert vrijdag 26 januari in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de allereerste avond van de Jazzmuziek. Tijdens de jazzavond speelt het Metropole Orkest de mooiste klassiekers uit de rijke jazzgeschiedenis met toonaangevende Nederlandse artiesten uit jazz en pop. Bekenden zoals Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Yuri Honing Chet Baker, Miles Davis, Ella Fitzgerald, John Coltrane, Duke Ellington en Herbie Hancock maken in het Amsterdamse theater hun opwachting.

De Avond van de Jazzmuziek is er voor iedereen

De avond is er voor iedereen laat een woordvoerder van Carré weten: “Of je nu een fervent liefhebber bent of nog weinig van jazz weet, de ‘Avond van de Jazzmuziek’ is er voor iedereen. Een feest van herkenning voor de echte jazzliefhebber, een trip down memory lane voor hen die de jazz een beetje zijn vergeten en een ware ontdekkingsreis voor nieuwe jazzfans. Met prachtige filmopnamen en historische beelden op groot scherm. Van ‘So What’ tot ‘Let’s Get Lost’ en van ‘Fever’ tot ‘They Can’t Take That Away From Me’, aldus de woordvoerder van

Metropole Orkest

Metropole Orkest is hét pop en jazzorkest van Nederland. Voor de Avond van de Jazzmuziek staat het orkest onder leiding van jazzvirtuoos Dennis Mackrel. De Amerikaan werd wereldberoemd als drummer en orkestleider van de Count Basie Orchestra. Momenteel is Mackrel de chef-dirigent van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel

Koninklijk Theater Carré presenteert Carré beweegt