Internationaal theatergezelschap na drie jaar reizen in Compagnie Theater

Theatre Hotel Courage, het theatergezelschap bestaande uit Katrien van Beurden en haar team Anne Fé de Boer, Remy van Kesteren, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk en Peter Vigh, besloten drie jaar terug de wereld over te trekken.

Ze kwamen in oorlogsgebieden, townships en grote steden van landen zoals Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika. Daar verzamelde de theatergroep waargebeurde verhalen van lokale toneelspelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’

Deze ‘locals’ werden daar getraind in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen.

Het resultaat van deze trip is de virtuoze voorstelling A Room With A View, met een internationale cast van acteurs en muzikanten, die in een lege ruimte met mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot.

A ROOM WITH A VIEW

In A Room With A View zie je een hotel waarin medewerkers alle voorbereidingen treffen voor een zeer belangrijk evenement. Een Europese, Arabische en Amerikaanse baas zijn ingehuurd om het kleurrijke personeel te leiden en de gasten te behagen. Tot hun grote frustratie wordt het hen al snel duidelijk dat deze dag niet vlekkeloos zal verlopen. De ogenschijnlijk onschuldige conflicten tussen de medewerkers lopen zo hoog op dat een grote catastrofe onomkeerbaar lijkt. Theatre Hotel Courage brengt een ode aan de overlevingsdrift van de mens, die vaak in de zwaarste situaties de grootste creativiteit, speelsheid en vindingrijkheid laat zien.

Theatre Hotel Courage (THC)

Het theater van THC is een zeer virtuoos, niet-rationeel en tragikomisch theater dat verbindt vanuit speelsheid en op die manier lastige en urgente thema’s aanboort en toegankelijk maakt voor een breed publiek.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Dit artikel is ook relevant ten opzichte van het bovenstaande artikel.