Internationaal Theater Amsterdam nieuwe naam fusie Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Internationaal Theater Amsterdam nieuwe naam fusie Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam is de nieuwe naam van de fusie tussen de Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam.

‘Het gaat goed, maar het kan beter.’ Met dit credo voeren Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam gesprekken over hun samenwerking en hoe die te optimaliseren. Begin 2017 werd de gezamenlijke toekomstvisie gepresenteerd. In september volgde de benoeming van de driekoppige directie met Dianne Zuidema, Wouter van Ransbeek en Ivo van Hove. Woensdag 31 januari maakte beide partijen bekend dat beide organisaties vanaf seizoen 18/19 verder gaan onder één naam: Internationaal Theater Amsterdam, afgekort ITA.

Volgens de ITA typeert de nieuwe naam in enkele woorden wat ze zijn. “Hij toont dat we theater maken en programmeren in en vanuit Amsterdam binnen een internationale context. Hij refereert zowel naar het gebouw als wat er in het gebouw gebeurt. Het woordmerk is zowel voor het Amsterdamse, Nederlandse als internationale publiek te begrijpen”, zijn onder andere beweegreden die de ITA aangeeft voor de nieuwe naam.

ITA zal een plek worden waar theater in al zijn 21ste -eeuwse verschijningsvormen gemaakt én getoond wordt en het theater refereert zowel naar het gebouw als wat er in het gebouw gebeurt. De ITA gaat er vanuit dat het een trekpleister wordt, een moderne ontmoetingsplaats, waar debat wordt gevoerd over mens en samenleving en waar je kunt eten en te drinken.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden het volgende artikel ook interessant:

Eurosonic Noorderslag artiest bij Pllek