Frans Mulder met liedjes en verhalen in het Apollofirst Theater
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Frans Mulder met liedjes en verhalen in het Apollofirst Theater

Bij het Apollofirst Theater staat van woensdag 22 tot en met vrijdag 25 november de tweede editie van ‘Tot ie PURPER ziet’ met Frans Mulder op het programma. Frans Mulder, bekend van de succesvolle theatergroep Purper, en zijn hele leven al bezig met het schrijven van liedjes en het vertellen van verhalen, borduurt tijdens deel 2 van ‘Tot ie PURPER ziet’ voort op dezelfde thema’s maar dan wél verpakt in nieuwe verhalen en liedjes.

Theatergroep Purper

Purper is een Nederlandse cabaretgroep, met door de jaren heen een sterk wisselende samenstelling. Een hele hoop bekende Nederlanders zoals bijvoorbeeld Karin Bloemen, Jos Brink en Johnny Kraaijkamp jr. hebben deel uitgemaakt van de groep. Erik Brey en Frans Mulder zijn de twee meest vaste waarden van de groep, die haar stijl omschrijft als close harmony stand-upcomedy, en een springplank is geweest voor diverse schrijvers, zangers, musicalacteurs en cabaretiers.

Lovend

“Het was alsof je bij hem thuis tussen de schuifdeuren zat, zo intiem en zonder enige opsmuk vertelde Frans Mulder, bekend van theatergroep PURPER, vorig seizoen in zijn programma ‘…Tot ie PURPER ziet…’ over de ups, downs, tops en flops in zijn professionele maar ook persoonlijk leven. Dit deed hij met zoveel humor en zelfspot dat er ondanks de intieme zetting regelmatig hilarische lachsalvo’s opklonken en het publiek van de ene verbazing in de andere viel. Openhartig, geestig, scherp, en vaak onthutsend eerlijk deelde Frans, met als leidraad een aantal korte maar veelzeggende anekdotes over het oorlogservaringen van zijn vader, zijn visie op zijn eigen en ons aller leven”, schrijven ze lovend op de website van het Apollofirst theater over de eerdere voorstellingen van Frans Mulder.

Conferences, sketches en verhalen

Mulder schrijft en schreef conferences, sketches en verhalen voor onder andere Simone Kleinsma, Angela Groothuizen, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei , Adèle Bloemendaal en Willem Nijholt.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Songs over onderweg zijn, reizen, vertrekken, heimwee en terugkeren