Familievoorstelling Martin Luther King in Bijlmerparktheater

Familievoorstelling Martin Luther King in Bijlmerparktheater

In het Bijlmer Parktheater staat zondag 20 januari een 70 minuten durende familievoorstelling over Martin Luther King op het programma. ? In deze muzikale familievoorstelling volgen ze het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: I HAVE A DREAM.

Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen

Tijdens de voorstelling gaan ze terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.

Credits

Theater, Regie: Jörgen Tjong A Fong, Tekst: Jörgen Tjon A Fong, Dramaturgie: Robbert van Heuven, Spel: José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen, Compositie: Gianni, Noten, Timothy Bennet, Djuwney, Campagnebeeld: Kochxbox, Fotografie: Megan Alter Photography.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: Premiere van theatershow ‘shrew her’ vrijdag in Bijlmer Parktheater

Lees ook: Musea in Amsterdam Tentoonstelling explosiegevaar in Verzetmuseum langer te zien