Explore festival in Amsterdam
PersfotoLR_Explore_GermaineAcogny

Explore festival in Amsterdam

Van 12 t/m 19 maart strijkt de tweede editie van het landelijke Explore Festival neer in Amsterdam. Een festival vol spannende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten: een ‘state of the art’ van het mondiale theater. Onder het thema Longing to belong focust Explore deze editie op voorstellingen die uiting geven aan een diep verlangen om thuis te geraken, een plek te vinden, verbinding te voelen. Weg van een vijandige omgeving, of meer figuurlijk, van een onbehagen in onszelf. Op het programma werk van Cia. Hiato / Leonardo Moreira, La Conquesta del Pol Sud, Germaine Acogny en Salia Sanou.

Explore in Frascati

In Frascati wordt de vloer schoon geveegd door de onverschrokken Senegalese Germaine Acgony die in Somewhere at the Beginning radicaal met onze westerse perceptie van Afrika’s geschiedenis aan de haal gaat. De Argentijnse Claudia Victoria Poblete Hlaczik deelt in de documentaire voorstelling Claudia haar ervaringen met het Argentijnse regime en toont hoe het proces tegen haar “ouders” het begin markeerde van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren genoten.

Explore in ITA

In Internationaal Theater Amsterdam is Du Désir d’horizons te zien van de Burkinese choreograaf Salia Sanou die zich liet zich inspireren door zijn ervaringen in vluchtelingenkampen. Daarnaast toont ITA de 4,5 uur durende theatersensatie Odisseia van het Braziliaanse enfant terrible Leonardo Moreira, waarin op stormachtige wijze het vrouwelijk perspectief in het gelijknamige klassieke heldenverhaal vertolkt wordt.

Over Explore

Explore Festival is een voortzetting van de serie Get Lost/Ervaar Daar Hier, die in 2012 door het Fonds Podiumkunsten werd ontwikkeld, vanuit de behoefte aan meer (niet-westerse) internationale programmering. In een uniek samenwerkingsverband, bundelden in 2017 tien theaters hun krachten, met als resultaat een prachtige eerste editie van Explore, die in alle opzichten naar meer smaakte. Explore Festival is een activiteit van Stichting World Window in opdracht van Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade).

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Avondje Carnaval in Grappengat Toomler

Lees ook: oh my music festival wordt uitgebreid met twee dagen

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting