Bruto Nationaal Geluk bij de Kleine Komedie
De Kleine Komedie Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bruto Nationaal Geluk bij de Kleine Komedie

Zondag 22 oktober en maandag 23 oktober wordt er een ’theatercollege’ economie gegeven door cabaretier Hans Sibbel en journalist en schrijver Jeroen Smit. “De economie heeft ons in een ijzeren greep genomen. Dat moet stoppen. We willen dat mensen op een andere manier naar de economie gaan kijken en hun gedrag aanpassen”, aldus Hans Sibbel. Met de voorstelling proberen ze een oplossing te bieden. ‘Wij gaan de economie voor ons karretje spannen. Samen met U. Zoals het bedoeld is.’

Want het is nogal simpel, denken de twee. Je leeft maar één keer dus dan moet je er het beste van maken. Maar waarom doen we dat niet? We laten ons inpakken door banken, overheden, multinationals en het marktmechanisme als slavendrijvers en beschouwen onszelf al snel als slachtoffer. De mannen houden ons een spiegel voor, vertellen ons hoe we het veel mooier gaan krijgen en waarom dat tot nu toe nog niet is gelukt.

Hans Sibbel studeerde economie maar staat al jaren op het podium als Lebbis. Jeroen Smit studeerde bedrijfskunde en journalistiek en is chef economie bij het Algemeen Dagblad.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Dan Brown Student Event in Paradiso