Zaterdag en zondag in Amsterdam: Grachtenfestival Weekend 2019
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zaterdag en zondag in Amsterdam: Grachtenfestival Weekend 2019

Liefhebbers van het Amsterdamse grachtenfestival kunnen dit weekend hun lol op. Zaterdag en zondag 9 en 10 februari kan er langs het water genoten worden van het vierde Grachtenfestival Weekend. Tijdens de muziek tweedaagse wordt alvast vooruitgeblikt naar al het moois dat komen gaat tijdens het grote grachtenfestival later in het jaar.

Een betoverend pianospel en meeslepende composities

De organisatie laat weten dat tijdens het weekend geluisterd kan worden naar betoverend pianospel en meeslepende composities. Op zaterdag 9 februari wordt onder meer een ode aan Clara Schumann gebracht. Muzikanten die de ode moeten voltooien zijn het delta Pianotrio, Anna den Herder (altviool) en jazzmusici Kika Sprangers (saxofoon), Anna Serierse (zang), Koen Schalkwijk (piano) en Alessandro Fongaro (bas). Zij staan onder leiding van presentator Ab Nieuwdorp.

Jonge muzikanten zijn erg betrokken tijdens het Grachtenfestival

Zondagmiddag is het tijd voor jong muziektalent tijdens de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Zes toptalenten zullen strijden om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs, waarmee ze een concert kunnen winnen tijdens het komende Grachtenfestival en een tournee langs Nederlandse theaters in het seizoen 2019/2020. De winnaar van de Vakjuryprijs krijgt daarnaast een optreden tijdens een Lunchconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Daarnaast pitchen zes jonge musici op 9 februari hun idee voor een concert tijdens het grote Grachtenfestival 2019.

Het evenement is gratis toegankelijk.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons artikel over The Maker Market

PS Lees ook Nieuw Nieuw Nieuw – Huiskamerfestival