Splendorparade 2019: “leuk middagfestival bomvol goede muziek
Zuiderkerk. Credits: CROP

“Splendorparade is een leuk middagfestival bomvol goede muziek! Binnen en buiten, in en rond de Zuiderkerk”, vertelt Anne Koperdraat over de jaarlijkse Splendorparade die zondag 8 september traditiegetrouw in en rondom de Zuiderkerk zal plaatsvinden. Tijdens het door Splendor geïnitieerde muziekfestival presenteren Splendormusici een groots en meeslepend programma, met als afsluiting een spetterende finale door het Splendorkestra.

Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit met Productie, PR en gastvrouw Anne Koperdraat.

Introductie van Splendor

“Een muzikaal laboratorium, waar alles mag en niets onmogelijk is, dat is Splendor. Een podium voor alle soorten muziek, in 2013 verzonnen en opgericht door 50 topmusici. Splendor is een plek om samen te spelen, ideeën tegen elkaar aan te gooien en experimenten aan te gaan.

Waar musici uit alle hoeken en gaten van de muziekwereld én hun publiek elkaar ontmoeten. En dat midden in het centrum, achter het Waterlooplein, in het oude Badhuis in de Nieuwe Uilenburgerstraat.

Er zijn jaarlijks ruim 200 concerten, waarvan je er via een speciale actie voor € 120 maar liefst 50 kan bezoeken. Eén keer per jaar pakken we groots uit en presenteren onze musici de Splendor Parade.”

Gouden klassiekers, wereldpremières en popsongs

“Een middag vol Splendormuziek in en rond de mooie Zuiderkerk! We brengen je die middag een uitgebreid muzikaal programma met alles wat je maar in Splendor kunt tegenkomen: gouden klassiekers, oude muziek en wereldpremières, popsongs uit drie eeuwen muziekgeschiedenis, muziek van over de hele wereld, electronics, avantgarde en nog veel en veel meer.”

Exclusieve buitenoptredens

“Er zijn buitenoptredens met o.a. nieuwe werken voor carillon en solo instrumenten, speciaal geschreven door de Splendorcomponisten. In de Zuiderkerk staat o.a. Telemanns Konzert für Blockflöte, Querflöte und Streicher gepland en klinken er oude én nieuwe tango’s.

Er zijn installaties en gastoptredens van leuke bands zoals de band Jerboah en theatergroep Dood Paard. Er is een interactieve muzikale speelhoek voor kinderen.”

Rad van avontuur

“Verder is er het Rad van avontuur met schitterende prijzen en wordt de hele middag live gestreamd. Als afsluiting spelen alle musici samen tijdens de Grande Finale van het Splendorkestra.”

Leuke kennismaking met Splendor

“De Splendor Parade biedt de leuke mogelijkheid even te ruiken aan wat Splendor allemaal te bieden heeft. Het is een leuk middagfestival bomvol goede muziek! Binnen en buiten, in en rond de Zuiderkerk!”

Mooie concerten

“Er staan weer vele mooie concerten op stapel, én de kindermuzieklessen en het SplendorKinderKoor gaan ook weer van start deze maand. Geïnteresseerden kunnen het beste onze agenda op de website van Splendor bekijken.”

Leuke bar en zaaltjes

“Kom eens kijken in Splendor, we hebben een heel leuke bar, en twee mooie zaaltjes. Dichter bij de muziek kun je haast niet komen.

En mocht je zondag niet kunnen komen dan zijn we zaterdag (14 sept) ook de hele dag open met elk uur een kort concertje en rondleidingen in het kader van Open Monumentendag”, laat Anne Koperdraat ten slotte namens Splendor weten.

Interview door:

Splendorparade 2019: “leuk middagfestival bomvol goede muziek"

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Bier liefhebbers kijken uit naar ‘The Amsterdam BeerFestival 2019’

Gerelateerde berichten:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam