Ondernemers Ferdinand Bolstraat

Vrijdagavond 30 augustus vindt op initiatief van de ondernemers uit de Ferdinand Bolstraat op het Marie Heinekenplein een speciaal zomeravond concert plaats. De redactie van Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op dit zomerse spektakel, en interviewde de organisatie achter dit zomerse spektakel.

Kunnen jullie allereerst iets vertellen over de organisatoren uit de Ferdinand Bolstraat en Amicitia Landsmeer?

“De organisatoren van dit evenement zijn de ondernemers uit de Ferdinand Bolstraat. Zij hebben afgelopen kerst Amicitia ingehuurd voor een vrolijk repertoire door de straat. Dat was een groot succes.

Amicitia Landsmeer is een muziekvereniging met een harmonieorkest, een opleidingsorkest en een gecertificeerde muziekopleiding. Amcitia bestaat al sinds 1891. Het doel: zoveel mogelijk mensen muziek te laten maken of ervan te laten genieten. Het harmonieorkest, dat zo’n 70 leden telt, speelt binnen én buiten Landsmeer.

Minimaal één keer per jaar spelen we in Amsterdam. Zo gaven we in 2018 een concert op de NDSM-werf en een kerstconcert in de Westerkerk met Karin Bloemen. In maart 2019 gaven we samen met het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam een Mediterraan concert in de Dominicuskerk.

Regelmatig werken we aan grote evenementen en bijzondere concerten; zo geven we op 17 november a.s. een groot Rembrandtconcert in het Zaantheater. De harmonie brengt afwisselend repertoire en speelt in de hoogste afdeling voor amateurorkesten.”

Wat kunnen we verwachten tijdens het klassieke concert op het Marie Heinekenplein?

“Het is een zomers buitenconcert. Daarbij hoort een luchtig repertoire. Denk aan een aantal vrolijke marsen, een medley van Queen, en een aantal swingende nummers waarbij er ook gezongen wordt. Zangeres Dieke van Hoften zingt onder andere Summertime van George Gershwin.”

Lees ook: leuke dingen doen in Amsterdam

Waarom wordt dit klassieke concert eigenlijk georganiseerd?

“Al een paar jaar speelt een kleine delegatie van Amicitia op een zaterdagmiddag vlak voor kerst kerstnummers in de Ferdinand Bolstraat. Zowel het winkelende publiek als de winkeliersvereniging is daarover telkens heel enthousiast.

En toen onze musici vorig jaar al spelend aankwamen op het Marie Heinekenplein waren ze enorm gecharmeerd van de akoestiek. Zo ontstond het idee om een keer een buitenconcert in de zomer te geven op dit plein.”

Wat is de achterliggende gedachte dat dit concert op het Marie Heinekenplein wordt georganiseerd?

“Het idee is om de zomer lekker af te sluiten met een buitenconcert. De entree is gratis, hoe leuk is dat? Iedereen in de buurt kan er van genieten. Zo zorg je toch voor een verbinding tussen bewoners, ondernemers en winkelend publiek.

Iedereen houdt van mooie muziek en het brengt zoveel gezelligheid met zich mee. Als de artiesten de akoestiek ook nog eens vergelijken met het concertgebouw, dan wil je dat iedereen daarvan kan genieten.”

Hoe gaat het met de Ferdinand Bolbuurt?

“Sinds de komst van de Noord-Zuidlijn is onze buurt voor alle Amsterdammers en omgeving goed te vinden, dat zie je aan het aantal bezoekers dat deze gezellige buurt ontdekt. Er komen steeds nieuwe winkels bij en het assortiment is divers.”

Nog iets toe te voegen?

“Nee, alleen dat we er heel veel zin in hebben! En dat mensen, als ze willen zitten, hun eigen stoeltje moeten meenemen”, aldus een enthousiast vertellende organisatie.

vrijetijdamsterdam.nl