Muzikale lezing ‘Choral Evensong’ in Westerkerk
Westerkerk. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Muzikale lezing ‘Choral Evensong’ in Westerkerk

Zangliefhebbers opgelet, pak een markeerstift en omcirkel 21 november in uw agenda! Op die dag houdt theoloog en musicus dr. Hanna Rijken in de Westerkerk de muzikale lezing ‘Choral Evensong’ over de bijzondere traditie van de Anglicaanse kerkmuziek. De Choral Evensong is één van de grote schatten van de muzikale traditie van de Engelse kathedralen. Er kan meegezongen worden of geluisterd worden of allebei natuurlijk.

Engelse en Nederlandse Advents- en kerstliederen zingen

Op de middag van de zogenoemde 1e Adventszondag, 2 december, is er van half vier tot vijf uur ’s middags in de Westerkerk de mogelijkheid om Engelse en Nederlandse Advents- en kerstliederen te zingen. Aansluitend bij de Engelse traditie van het “Festival of Lessons and Carols” zullen er teksten uit de bijbel en van dichters klinken, afgewisseld met samen gezongen liederen en met muziek.

Een bijdrage na afloop wordt gewaardeerd

Hoofdrolspelers zijn Marian Jaspers Fayer (fluit), Elena van Slogteren (sopraan), Jos van der Kooy (orgel), Cristina Pumplun en anderen (lezingen). Belangstellenden kunnen gratis deelnemen maar een bijdrage na afloop wordt door de Westerkerk enorm gewaardeerd.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Moderne Hippie Markt op Westergasterrein