Music for Empty Spaces: twaalf premières live gestreamd vanuit het Muziekgebouw
Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ®

Music for Empty Spaces is het tweede livestreamconcert deze maand vanuit een lege Grote Zaal in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het concert wordt op donderdag 28 mei om 20.00 uur live uitgezonden door de NTR op de website van NPO Radio 4 (video & audio) en op de radiozender (alleen audio). Het laat twaalf verschillende muzikale reflecties horen op de coronacrisis. Componist/pianist Heather Pinkham koppelt voor dit project twaalf componisten als Jacob ter Veldhuis, Joey Roukens en haarzelf aan twaalf musici, onder wie pianist Ralph van Raat, slagwerker Dominique Vleeshouwers en cellist Maya Fridman. Elk stuk verklankt de ervaring van de componist in thuisisolatie.

Gevarieerd concert

Het resultaat: een gevarieerd concert met twaalf korte premières in verschillende compositiestijlen op een breed scala aan instrumenten. Music for Empty Spaces laat zien hoe rijk en divers de hedendaagse muziek is. En hoe deze muziek bijna ‘real time’ de ontwikkelingen in onze maatschappij weerspiegelt.

Live uitzending

Heather Pinkham: “Met het stuk hoopte ik de vele manieren waarop quarantaine mij heeft beïnvloed, over te brengen. Dat wil zeggen: soms in vrede/zorgeloos, soms angstig, soms boos en soms gewoon verdrietig.” Music for Empty Spaces is mede mogelijk dankzij financiële steun van Gaudeamus, Festival Dag in de Branding, Buma Cultuur en Muziekgebouw aan ’t IJ. Dit concert wordt donderdag 28 mei om 20.00 uur live uitgezonden door de NTR op de website van NPO Radio 4 (video & audio) en op de radiozender (alleen audio).
vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam