Lesse namens Noord-Holland Noord naar COC Songfestival
Lesse. Credits: Facebook / Instagram Lesse

Lesse is de Noord-Holland Noord inzending van de 25e editie van het COC Songfestival, dat plaatsvindt op 9 november 2019 in Weert.

Met Break Out wil Lesse het publiek en de jury van het COC Songfestival omverblazen. De derde single van de jonge, ambitieuze Alkmaarse singer-songwriter past helemaal in zijn bescheiden oeuvre van 3 songs, die allemaal gaan over emancipatie, geloven in jezelf en je dromen najagen.

Positieve popsong

Break Out is een positieve popsong waarin Lesse de queer community oproept om hun plek in de wereld op te eisen. “So we’re gonna break out // Show your face and be loud // We’re going to make it // Mark the world as our stage!”, luidt het aanstekelijke refrein. Lesse zelf is verlegen en bescheiden, maar op het podium eist hij zijn plek op. Break Out is net zo: een afwisselende song met kwetsbare momenten en uitbundige expressie.

Nog steeds lastig

“Met dit lied wil ik laten zien dat het nog steeds knap lastig kan zijn om je stem te laten gelden en je identiteit te omarmen in een maatschappij die daar lang niet altijd op zit te wachten” vertelt Lesse. “Zelfs nu, nu we qua welvaart en vrijheid zoveel hebben verworven, worden mensen die afwijken van de norm nog veel te vaak gediscrimineerd. Break Out is een strijdlied: dit pikken we niet meer.”

De single

De single komt 8 november uit. Een dag voor het COC Songfestival, dat op 9 november zal worden georganiseerd in Theater de Munt in Weert.

Break Out sluit naadloos aan op Lesses vorige singles: The Ghost (2018) en Drive Away (2019). Je angsten tegemoet treden en persoonlijke groei zijn terugkerende thema’s in zijn muziek. The Ghost en Drive Away werden gedraaid op NPO Radio 2, NPO Radio 1 en 3FM, en staan o.a. in de Spotify playlist van NPO Radio 2 Annemiekes A-lijst. Lesse werkt momenteel aan meer materiaal, en ter gelegenheid van zijn debuut één jaar geleden, verschijnt er op 22 november een videoclip van The Ghost.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: ‘Open Up is de slogan van het nieuwe songfestival’