Grote finale COC Songfestival op 8 december in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Grote finale COC Songfestival op 8 december in Amsterdam

Op zaterdag 8 december a.s. is De Duif in Amsterdam het decor voor de grote finale van de 24ste editie van het COC Songfestival. Tijdens deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd strijden dit jaar dertien inzendingen om de meeste ‘douze points’. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Na de overwinning van Dana Petlan met haar lied ‘De Tijd’ namens COC Amsterdam vorig jaar in Groningen is dit jaar de grote finale van het COC Songfestival in de hoofdstad. De deelnemers zijn allen inzendingen van de diverse COC-verenigingen uit het land of andere organisaties die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

De liedjes worden tijdens de finale beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit oud-winnares Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh. Naast de dertien deelnemers verzorgen ook REINDIER, Galakoor Amsterdam, DirQ en House of Today optredens tijdens de show. De avond wordt gepresenteerd door Luna Lunettes, Merel Moistra en NIKI TODAY.

De finale start om 20.00 uur, maar de zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook is er een officiële afterparty tot 3.00 uur in CREA Café aan de Nieuwe Achtergracht 168 in Amsterdam.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is al gestart, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 20,00 (excl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. COC-leden kunnen kaarten bestellen voor een speciaal kortingstarief. Koop online kaartjes.

COC Songfestival

Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Dit naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moest Nederland deelname aan het festival een jaartje overslaan. COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit. Meer informatie over het COC Songfestival is online te lezen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Onafscheidelijk G-Team duo Thijs & Peter toch echt uit elkaar

Gerelateerd artikel:

Songfestival voor Ouderen al 28 jaar succesvol