Frits en Sjoerd vanuit Lissabon:
Vlnr: Sjoerd Knops, Frits Huffnagel en CEO van OUTtv Marc Putman

Frits en Sjoerd vanuit Lissabon: “Het is hier fantastisch”

“Het is hier fantastisch. Lekker eten, leuke mensen, veel verschillende nationaliteiten en mooie beelden van OUTtv”, zijn Frits Huffnagel en Sjoerd Knops, als songfestivalkenners mee met de TV ploeg van OUTtv, het stellig eens over hun verblijf in Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

Sjoerd vloog vanmorgen naar Portugal voor zijn Songfestivaldebuut terwijl Frits vaker aanwezig was en sinds donderdag in Lissabon is. Frits:” Sinds Moskou heb ik één keer gemist dat was Düsseldorf volgens mij. Ik denk dat dit mijn tiende keer is. Maar het blijft echt fantastisch. Elk jaar weer een heel groot feest. En het mooiste is uit heel Europa komen hier mensen naar toe. OUTtv doet zo mooi verslag van wat er allemaal speelt hier, maar om er daadwerkelijk bij te zijn is natuurlijk nog veel mooier”, aldus een enthousiaste Frits aan de andere kant van de telefoonlijn.

Evenals Frits beaamt Sjoerd de sfeer in het land gelegen in het uiterste zuidwesten van Europa: “Ik kijk mijn ogen uit. Het is fantastisch qua sfeer. Er loopt hier van alles rond. We zaten net in de metro en bijna iedereen draagt een vlag van één van de landen. Maar ik niet hoor, heb hetzelfde pak aan als gister dat brengt geluk”, laat de vrolijk klinkende Songfestivalliefhebber aan VTA weten.

De twee kijken samen met de ploeg van OUTtv uit naar zaterdag waar ze aanwezig zullen zijn bij de grote finale. Maar voor het zover is gaan ze eerst nog de stad in. Sjoerd: “We gaan zo op weg naar het restaurant. Daar gaan we heerlijk eten. Dat hebben we trouwens de hele dag al gedaan. En daarna brengen we een bezoekje aan het Eurovision café.”

Het duo kijkt uit naar het voorkomen van Waylon. De halve finale stemde ze tevreden toch schatten ze in dat Nederland geen hoofdprijs wint. “Ik hoop dat ie het goed gaat doen, hij was al gestegen in de peiling”, laat Sjoerd ons weten waarna Frits inhaakt, “Als ik heel eerlijk mag zijn gaat Waylon niet meedingen om als winnaar uit de strijd te komen maar dat is geen schande. Dit jaar zit het echt heel dicht op elkaar allemaal. Israel, Noorwegen, Cyprus, Estland, Australië, Duitsland en vlak Ierland niet uit. Het is zo ongelofelijk moeilijk om te voorspellen. Die zeven landen maken in onze ogen allemaal kans”, laat kenner Frits tenslotte weten waarna het team zich in een fijne setting richting het restaurant in Lissabon verplaatst voor alweer een fantastische maaltijd.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Vreugde in Queers na finaleplaats Waylon 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting