De eerste prefinalisten Ouderen Songfestival 2019 bekend

De 28e editie van het Het Ouderen Songfestival is in volle gang. Zangliefhebbers van 55 en ouder staan sinds 19 september j.l. in de voorrondes verspreid door het land. Ze worden begeleid door pianist en artistiek leider van het Ouderen Songfestival, Kees van Zantwijk.

De eerste zes van de elf voorrondes zijn inmiddels geweest. Drieëntwintig prefinalisten zijn daaruit voortgekomen, waaronder Guido Lamm bekend van The Voice Senior. In totaal zijn er circa achtenveertig prefinalisten-plaatsen. Nog vijf voorrondes te gaan, in respectievelijk Burgum (Friesland), Sint-Oedenrode en Amsterdam. De winnaars van vorig jaar, Bob Bullee, Machteld van der Gaag en Dries van der Heijden moeten nog aantreden. Evenals John Spoel, net als Bob Bullee en Guido Lamm, bekend van The Voice Senior.

De eerstkomende voorronde vindt plaats aanstaande woensdagmiddag 9 oktober in Burgum (Friesland). De laatste donderdagmiddag 24 oktober (Amsterdam). Daarna volgen de drie prefinales in respectievelijk Houten, Vught en Heerenveen en de Grande Finale in Amsterdam.

Per prefinale gaan vijf kandidaten door naar de Grande Finale. Een zestiende kandidaat wordt aangewezen door Kees van Zantwijk. Hij maakt op 10 november tijdens de laatste prefinale (Heerenveen) bekend naar wie de wildcard uitgaat.

vrijetijdamsterdam.nl