“De Babette Labeij Music Academy is dé plek voor iedereen die van zingen houdt!
Babette Labeij Foto door: Moon Jansen

“De Babette Labeij Music Academy is dé plek voor iedereen die van zingen houdt! Beginners, gevorderden, jong en oud, iedereen is welkom op de BLMA. Wij zorgen voor een veilige omgeving waarin je vrij vocaal je grenzen kunt opzoeken en het uiterste uit je eigen stem kunt halen. In groepsverband of één op één. En we geven les alsof je elk moment het podium op moet kunnen gaan. We werken aan zelfvertrouwen en durf want alleen door uit je comfort zone te stappen en geluid te maken leer je voelen wat allemaal mogelijk is”, aldus Babette Labeij.

Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar het verhaal van de Babette Labeij Music Academy.

Wilt u iets meer over de zangcoaches vertellen?

“De zangcoaches die werken op de BLMA zijn allemaal zelf actief als artiest en mega gedreven en gemotiveerd om hun passie voor zang en muziek met jong en oud te delen. Doordat ze zelf veelvuldig op het podium staan weten ze precies hoe je je stem optimaal en verantwoord moet gebruiken en hoe je jezelf presenteert. Iedere zangcoach heeft zijn eigen specialisme/expertise en genre waarin hij/zij uitblinkt. De een komt uit de jazzhoek de ander is een musicalster. Van pop tot gospel door de diversiteit bij onze zangcoaches komen alle genres lichte muziek bij ons tijdens de lessen aan bod.”

Is de Music Academy voor jong en oud?

“Absoluut. Wij geven les aan 3 jarige en aan 60 jarige en alles daar tussenin.”

Er worden ook piano en gitaarlessen gegeven, kunt u hier wat over vertellen?

“De piano en gitaar lessen worden vooral geboekt door zangleerlingen die zichzelf willen begeleiden op piano en/of gitaar. Er is natuurlijk niets leuker en handiger dan wanneer je jezelf kunt begeleiden en de liedjes kunt spelen die je leuk vindt om te zingen. Maar de pianolessen en gitaarlessen worden ook gevolgd door leerlingen die graag hun piano en gitaar skills naar een hoger level willen brengen.”

Waarom is zingen zo leuk om te doen?

“Zingen geeft energie, bevrijdt en brengt afleiding. En samen zingen verbindt! Daarnaast vind ik muziek sowieso van essentieel belang in een ieders leven. Bezig zijn met muziek op wat voor manier dan ook helpt bij allerlei processen. Verwerking, viering, het biedt ongelofelijk veel steun. Muziek kun je inzetten als je eigen persoonlijke coach en door te zingen ga je nog een stapje verder daarin door je eigen unieke stem te laten horen.”

Worden er ook uitvoeringen gegeven?

“Ja er worden vaak uitvoeringen gegeven. Halverwege het jaar organiseren we meestal een voorjaarsshow en het eind van elk seizoen sluiten we altijd af met een spetterende eindshow! Hopelijk kunnen we dat volgend jaar weer doen want door de corona maatregelen kunnen we dit seizoen helaas niet op onze traditionele afsluiten.”

Krijgen talentjes de kans om door te groeien?

“Zeker! We bieden naast zangles ook een cursus voorbereidend op het conservatorium en omdat onze school bekend staat om zijn zangtalent, worden wij regelmatig benaderd voor projecten, musicals, shows en evenementen waar ze op zoek zijn naar zangtalent. Op die manier kunnen wij kansen creëren voor onze getalenteerde leerlingen.”

Hoe kijkt de Babette Labeij Music Academy naar de toekomst?

“Altijd positief en vooruitstrevend! We willen de vooruitlopers zijn in onze branche en dat vergt creativiteit, innovatie en heel hard willen werken. Gelukkig heb ik een team om me heen verzameld dat net zo’n hart heeft voor de zaak als ik zelf. Wij willen de plek blijven voor zingend Nederland maar ik heb stiekem ook nog wel de droom om mijn boodschap ‘de kracht van muziek’ overzees meer te verkondigen en overal ter wereld mensen door zang te verbinden. Verder willen we heel graag online meer doen en zijn we momenteel bezig met allerlei leuke online plannen zodat we in de toekomst makkelijker mensen overal kunnen bereiken en zangles en leuke workshops kunnen geven aan iedereen.”

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Ik ben mega gelukkig met wat ik doe en ik denk dat dat de key van alles is. Het is natuurlijk niet altijd feest en een eigen zaak vergt veel van je, maar ik voel altijd de passie en zolang ik dat gevoel blijf houden of het nu aanpakken is of niet, dan prijs ik mezelf gelukkig dat ik van mijn hobby mijn beroep heb weten te maken. En altijd blijven dromen, hoe onrealistisch die dromen ook mogen zijn. Dromen helpt je te voelen wat je wilt, waar je echt heen wilt in je leven. Als iets moeilijk bereikbaar is merk je het vanzelf wel, maar je kunt het altijd proberen toch?”

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Babette Labeij voor haar tijd en antwoorden. We wensen iedereen bij de Babette Labeij Music Academy een mooie toekomst toe!

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Cultuur

vrijetijdamsterdam.nl