Conservatorium Haarlem wil DJ talent mogelijkheid bieden een deeltijdopleiding te volgen

Conservatorium Haarlem biedt DJ talent mogelijkheid deeltijdopleiding te volgen
Conservatorium Haarlem biedt DJ talent mogelijkheid deeltijdopleiding te volgen

Conservatorium Haarlem wil DJ talent mogelijkheid bieden een deeltijdopleiding te volgen

Het Conservatorium Haarlem wil een 2-jarige deeltijd opleiding invoeren voor getalenteerde elektronische muziek producers, DJ’s en artiesten.

Meer dan tien jaar na de start van het E-muziek bachelor programma is het Conservatorium Haarlem opnieuw het eerste muziek conservatorium dat zich kandidaat heeft gesteld voor het geven van een deeltijd opleiding. De opleiding duurt 2 jaar en zit qua niveau tussen de Nederlandse mbo-4 en hbo-bachelor in. Hiermee speelt Conservatorium Haarlem in op de huidige vraag vanuit de industrie, de vraag naar kwalitatief hoogstaand, deeltijds onderwijs voor getalenteerde top producenten, DJ’s van elektronische muziek en artiesten die al de eerste stappen in hun muziekcarrière hebben gezet. Samen met docenten en professionals uit de industrie gaan de studenten verder bouwen aan hun carrière om zodoende hun ambities te kunnen waarmaken.

Richard Zijlma (artistiek directeur van Conservatorium Haarlem): “Nederland domineert al jarenlang de wereld van elektronische muziek. Om deze leidende positie en baanbrekende rol te behouden, moeten we veel investeren in nieuw talent. Kennis van technologie, productie van vaardigheden, songwriting en muziektheorie is van groot belang om de Nederlandse elektronische muziek naar een hoger niveau te tillen. De zogenoemde ‘E-music associate degree’ is daarom noodzakelijk om getalenteerde top producers / DJ’s en artiesten een hoog opleidingsniveau te bieden.”

Centraal in het programma staat de interactie met de industrie en is de opleiding specifiek gericht op het verder ontwikkelen van de vaardigheden en creativiteit van de student, inclusief het in de markt brengen van zijn eigen producties en merk en het creëren van relevante (inter) nationale netwerken.

Daarnaast maken zaken zoals ondernemerschap, muziekrechten en mentale coaching om advies te geven over hoe om te gaan met een hectisch leven in de muziekindustrie deel uit van de opleiding. Deelname aan exclusieve masterclasses, schrijverskampen, muziekbeurzen en bezoeken aan festivals, clubs en studio’s enz. Zal een substantieel deel van de cursus zijn en vergelijkbaar met de vierjarige bachelor die reeds bestaat.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Bokoesam primeurt nieuw album tijdens ADE