Chuckie en ChildsPlay produceren nieuwe single J Balvin: Machika

Chuckie en ChildsPlay produceren nieuwe single J Balvin: Machika

Chuckie en ChildsPlay hebben de nieuwe single van J Balvin geproduceerd. De Colombiaanse wereldster, die met Mi Gente de wereldhit van 2017 op zijn naam heeft staan, lanceerde afgelopen vrijdag het nummer Machika ft. Jeon en Anitta. Binnen 24 uur bereikte de bijbehorende clip met meer dan 22 miljoen views, de wereldwijde nummer 1-positie op YouTube.

De invloed van Chuckie en ChildsPlay op Machika is onmiskenbaar. Als geen ander weten de producers elementen van reggaeton, Hip Hop en Dutch house samen te smelten met het geluid en de teksten van J Balvin. Op Machika is bovendien een grote rol weggelegd voor Jeon. Chuckie heeft het van Aruba afkomstige talent onlangs ontdekt en Jeon heeft inmiddels een contract bij Chuckie als publisher ondertekend. Verder is de Braziliaanse superster Anitta op Machika terug te horen.

Chuckie 

Chuckie, geboren in Suriname, opgegroeid in Nederland en nu wonend op Aruba, timmert al jaren hard aan de weg als DJ en producer. Als DJ heeft hij de eer zich ‘King of Mixing’ te mogen noemen, terwijl hij als producer altijd op zoek is naar grenzen, waarbij hij vaak zaken aanpakt die anderen niet durven. Als producer wist hij twee Mobo Awards te winnen en een aantal MTV Awards. Hij werkte met onder anderen 50 Cent, Trinidad James, Lupe Fiasco en heeft officiele remixes van nummers van onder meer P. Diddy, Michael Jackson, Rihanna, Enrique Iglesias, Gloria Estefan, Pitbull, Sean Paul en vele anderen.

ChildsPlay

ChildsPlay, een driemanschap uit Amsterdam, heeft het beste jaar tot nu toe achter de rug, met het bereiken van de gouden (Geven aan mijn neven) en platina (Barman) status van diverse singles, meer dan 150 optredens en samenwerking met vooraanstaande artiesten als Alkaline, Trinidad James, Mr Vegas en T Pain. Bovendien brachten ze nummers uit op labels als Spinnin’, Mad Decent en BreadNButter en tekenden ze met hun eigen label Bricks bij Sony. Op Spotify hebben ze ruim twee miljoen fans in 61 landen.

AFAS Live 26 januari

J Balvin is 26 januari te zien in AFAS Live in Amsterdam. Uiteraard wordt dan Mi Gente gebracht, maar ook de nieuwe single Machika.

vrijetijdamsterdam.nl

YouTube credits: jbalvinVEVO 

Gerelateerd bericht:

J Balvin komt optreden in de AFAS live