Breaking news: foute uitslag Eurovisie Songfestival
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Breaking news: foute uitslag Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival! Volksheld Duncan Laurence heeft nog meer punten toebedeeld gekregen dan tijdens de bekendmaking van de oorspronkelijke uitslag van het Songfestival, zaterdagavond in Tel Aviv. Dat ‘breaking news’ maakte de European Broadcasting Union (EBU) vanavond via haar eigen website bekend. “Na de ontdekking van een fout in de puntentelling, is de einduitslag van het Songfestival gewijzigd”, aldus de EBU.

Eindresultaat opnieuw berekend

In de verklaring is onder meer te lezen dat Wit-Rusland haar stemmen voor de halve finale te vroeg openbaar zou hebben gemaakt. En dat is nou net in strijd met de officiële regels van het Eurovisie Songfestival. Door deze Wit-Russische blooper besloot de EBU alle punten van Wit-Rusland niet mee te nemen in het resultaat, waardoor het eindresultaat opnieuw berekend moest worden. Bij de nieuwe eindtelling werd tot overmaat van ramp een menselijke fout gemaakt met de nieuwe berekening voor de Wit-Russen. Zodoende was er weer sprake van een verkeerde einduitslag. De organisatie liet weten die fout hersteld te hebben.

Winnaar Duncan Laurence

Gelukkig voor alle Nederlandse songfestivalliefhebbers heeft dit allemaal geen negatieve gevolgen voor winnaar Duncan Laurence. De echte songfestivalfans kunnen zodoende voorlopig nog lekker in de hosanna stemming blijven!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Songfestival voor ouderen al 28 jaar succesvol