28e editie van Ouderen Songfestival 2019 start
Foto credits: Ouderen Songfestival

Het Ouderen Songfestival, het landelijke festival voor senioren, biedt voor de 28e keer zangtalenten van 55 en ouder een podium. Vorig jaar sloot het festival met drie overtuigende winnaars af, Bob Bullee (Rotterdam), Machteld van der Gaag (Amsterdam) en Dries van der Heijden (Schijndel). Twee van hen toeren inmiddels met de Tour de Chant OSF 2019 door Amsterdam.

De 28e editie start op donderdag 19 september met de eerste voorronde in Eindhoven en eindigt op zaterdag 7 december met de Grande Finale in het hoofdstedelijke DeLaMar Theater.

Inschrijven is mogelijk voor iedereen van 55 en ouder. Liedkeuze is aan de deelnemer. Muzikale begeleiding op piano is in handen van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Deelname is gratis. Zo lang er voorrondes en beschikbare plaatsen zijn, kan ingeschreven worden, info@ouderensongfestival.nl.

Alle voorrondes vinden plaats in ontmoetingscentra voor ouderen. Zowel bewoners als buitenstaanders vormen het publiek. De toegang is in alle verzorgingscentra gratis. Stichting JAM, organisator van het festival, voorziet hiermee in de behoefte om al dan niet hulpbehoeftige ouderen uit hun isolement te halen en actief dan wel passief deel te laten nemen aan zinnenprikkelende evenementen.

Meer informatie en aanmelden gaat via www.ouderensongfestival.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Foto’s en verhaal: StreetHeart Festival 2019