WOW AMSTERDAM PRESENTEERT ‘A short story’

WOW AMSTERDAM PRESENTEERT 'A short story'

WOW AMSTERDAM PRESENTEERT ‘A short story’

Vrijdag 11 mei opent in WOW ‘A Short Story’, de nieuwe tentoonstelling van WOW Artist in Residence Roman Ermolaev. De filmmaker neemt de narratieve representatie van emoties als uitgangspunt voor de tentoonstelling en realiseert in WOW een ruimte waarin de archetypische figuren van een muzikant en een voertuig catastrofaal met elkaar botsen.

De paden van deze twee figuren, die aanvankelijk niet lijken te communiceren, kruisen in de tentoonstelling op een onverwachte manier. De ontmoeting tussen beiden wordt door Ermolaev geïnterpreteerd als een catastrofale botsing die desondanks leidt tot een vorm van communicatie die de twee figuren nader tot elkaar brengt. In plaats van een ‘stabiele’ kunstinstallatie exposeert de kunstenaar een verhaal. De tentoonstellingsruimte wordt door Ermolaev veranderd in een kamer met bewijsmateriaal, waar verschillende elementen zijn tentoongesteld die door de bezoekers kunnen worden ervaren. Door deze archeologische visie op het oorspronkelijke verhaal verandert de kunstenaar het idee van de representatieve tentoonstelling.

Tijdens de opening zal klavecinist en hoornist Emmanuel Frankenberg – die in de tentoonstelling de archetypische figuur van de muzikant speelt – twee keer optreden.

Roman Ermolaev (1991, Sint-Petersburg) leeft en werkt in Amsterdam. Hij studeerde in 2017 af aan de afdeling VAV van de Gerrit Rietveld Academie en won in ditzelfde jaar de Research-lab awards voor het beste audiovisuele werk in het EYE Filmmuseum. In januari 2018 kreeg hij de Young Artsupport Amsterdam Award en recentelijk werd zijn afstudeerproject ‘Holy Land’ opgenomen in de EYE Filmmuseum-collectie. In zijn kunstenaarspraktijk gebruikt Ermolaev verschillende media zoals film, animatie, fotografie en tekeningen om bewegende beelden te creëren waarmee hij refereert aan cinematografische taal, de performatieve elementen van het theater en geschiedenis.

Over Emmanuel Frankenberg

Emmanuel Frankenberg is een klavecinist en hoornist en woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde voor beiden instrumenten af aan het conservatorium van Den Haag en van Amsterdam. Emmanuel werkt als freelance muzikant en speelt regelmatig met Collegium 1704, het Goldfinch Ensemble, Capriccio Stravagante en heeft in heel Europa opgetreden met groepen als Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto Copenhagen, the Orchestra of the 18th Century, the Netherlands Symphony Orchestra, les Musiciens du Prince, Berlin Baroque en anderen.

In 2015 won hij de tweede prijs in de Early Music wedstrijd in Val de Loire met het Goldfinch Ensemble, en in mei 2016 won hij de eerste prijs in de competitie van de Internationale Händel Festspiele in Göttingen. In 2017 ontving hij de Rabo-Burgermeester de Bruin prijs.

Over WOW Amsterdam

WOW Amsterdam is een culturele plek in Amsterdam-West. WOW biedt tijdelijke woonruimte aan vijftig recent afgestudeerde kunstenaars. Naast deze studio’s heeft WOW een hostel met 350 bedden, een restaurant en een urban farm. WOW is een springplank voor talent en produceert een dynamisch kunstprogramma.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Kolenkit kids ontwerpen kunstwerk voor de buurt 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here