Solo expositie Margot van Huijkelom: ‘Franse allure in Amsterdam’
Foto credits: I love illustration Gallery

Amsterdam – Op 28 november, tijdens Amsterdam Art Gallery Weekend, opende in de I love iIlustration Gallery de solo expositie van Margot van Huijkelom (1966). Deze internationaal bekende kunstenares tekent op handgeschept papier modieuze vrouwen, verleidelijk en krachtig tegelijk. De expositie in De Hallen Amsterdam loopt tot 16 januari 2021.

Sinds de jaren 90 woont en werkt de beeldschone Nederlandse kunstenares Margot van Huijkelom (1966) in Barbizon, een gemeente in het Franse departement Seine-et-Marne (regio Île-de-France) aan de rand van het woud van Fontainebleau. Reeds in de 19e eeuw was deze streek een toevluchtsoord voor schilders.

Japanse touch

Nadat ze in 1990 is afgestudeerd aan de ArtEz Modeacademie in Arnhem, vertrekt Margot van Huijkelom naar Parijs om er te gaan werken als mode illustrator. Ze ontwikkelt een voorliefde voor Japan en brengt er enkele jaren door. Het levert haar vele opdrachten op, voor onder meer de Japanse Vogue en l’Officiel Japan.

Verleidelijk en krachtig

Ook werkt ze voor Harrods Magazine en Journal le Monde, waarvoor ze tijdens de Haute Couture Shows interpretaties tekent van de shows van Dior, Valentino en Chanel. Haar tekeningen op handgeschept papier, tonen modieuze vrouwen, verleidelijk en krachtig tegelijk.

Eerste solo expositie

Het is de allereerste keer dat deze internationaal bekende kunstenares in Nederland een solo expositie heeft. Onlangs was haar werk ook te zien tijdens de expositie l’Atelier le Neérlandais, in de chique ruimtes van de Nederlandse Ambassade in Parijs. Speciaal voor de I love Illustration Gallery maakte Margot 35 nieuwe werken.

VTA Cultuur

vrijetijdamsterdam.nl