Hoog niveau bij jonge makers tijdens Kunstbende Live 2020
Kunstbende Live 2020. Foto credits: Marcel Krijgsman

Tijdens Kunstbende Live – met ruim 6.200 kijkers thuis – waren de honderd beste acts van jonge makers (13-18 jaar) te zien in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Onder de finalisten was zichtbaar veel blijdschap dat ze weer mochten optreden en het niveau was dit jaar opvallend hoog. De livestream werd uitgezonden vanuit de Westergas in Amsterdam. Bekende juryleden waren onder andere Nicolaas Veul, Splinter Chabot en Daan Roosegaarde.

‘Kwaliteit van de finalisten was ontzettend hoog en intimiderend’

Het niveau van de finalisten werd door meerdere juryleden als hoog ervaren. Jurylid Film Nicolaas Veul (jurylid Film): ‘Ik vind de kwaliteit ontzettend hoog. Het is inspirerend en een beetje intimiderend. Maak je dit al op je vijftiende?! Ik vind er zoveel kunstenaarschap tussen zitten. Wat ik bij bijna alle films had, is dat ze me emotioneel hebben geraakt.’

Categorie Influencer slaat aan

Jurylid Influencer Jard Struik was nieuwsgierig naar het niveau van de finalisten van de nieuwe categorie Influencer en was aangenaam verrast: ‘Ik vond dat er hele goede makers tussen zaten!’ Kalvijn (jurylid Influencer en ambassadeur Influencer) vertelt meer over deze categorie: ‘Ik vind content maken heel leuk. Dat kan muziek zijn, maar ook video of comedy. Influencer is een verzamelnaam voor het uiten van je creativiteit en zo jezelf te laten zien. Er was nog niet echt een categorie voor, dus toen hebben we de categorie Influencer bedacht.’

Prijsuitreiking op 12 november

De finalisten vonden het zichtbaar fijn om hun kunst weer te kunnen laten zien op het podium. Alle finalisten moeten nog even geduld hebben tot de prijsuitreiking. Op donderdag 12 november gaat Kunstbende met de Kunstbende Landrover langs alle winnaars om ze te verrassen met hun overwinning. De prijsuitreiking is live te volgen via instagram.com/kunstbende. Er staat veel op het spel: de nummers één mogen als hoofdprijs optreden op een groots podium, van Mysteryland tot Oerol.

Kunstbende

Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

VTA Cultuur 

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam