GUMBALLIN’: Streetart Frankey’s eerbetoon aan kauwgom
Foto via Streetart Frankey

Iets te eten uitvinden dat je niet kan eten…. Het had één van Streetart Frankey’s eigen ideeën kunnen zijn! Daarom brengt de Amsterdamse kunstenaar een eerbetoon aan wat hij noemt: een magisch fenomeen. In zijn nieuwste expositie GUMBALLIN’ draait alles om kauwgom! Van 24 december tot en met 3 januari toont hij, in de imposante Gashouder op de Amsterdamse Westergas, een diversiteit aan op kauwgom geïnspireerde kunstwerken. Van een zelfportret in een kauwgomballenautomaat tot een echt vlammende fireballs installatie.

Frankey – onder andere bekend door zijn wekelijkse streetart pagina in PS magazine van Het Parool en zijn Lego-versie van André Hazes op de Dam – is er alle dagen zelf om bezoekers in zijn mini-museum rond te leiden en meer over zijn werken te vertellen: “Kauwgom is één van de meest iconische producten van onze popcultuur. Het is een soort voedsel, maar ook weer niet. Het is iets om in je mond te steken, erop te kauwen, te proeven en daarna NIET door te slikken. En ondanks dat, zijn mensen er dol op! In die zin heeft een stuk kauwgom meer weg van een productontwerp dan van voedsel. En precies dát fascineert me mateloos! Je zou kunnen zeggen dat kauwgum als het ware mijn muze is geworden voor deze expo!”

De publiek opening van GUMBALLIN’ is op 24 december om 16:00u tot 21:00u (8 tijdsloten van 30 minuten). Daarna is de expositie dagelijks open van 14:00u tot 18:00u (8 tijdsloten van 30 minuten). Toegang is gratis. Wel is het nodig om vooraf een tijdslot te reserveren via frankey.com.

VTA Cultuur 

vrijetijdamsterdam.nl