Wethouder Touria Meliani te gast in Een Waanzinnig Gaaf Land VR 1 MRT

Wethouder Touria Meliani te gast in Een Waanzinnig Gaaf Land

Vrijdag 1 maart is Touria Meliani, portefeuillehouder Kunst & Cultuur Gemeente Amsterdam, te gast in Podium Mozaïek tijdens de gesprekkenserie ‘Een Waanzinnig Gaaf Land’. In dit deel 2 van 4 kijken wij met kunstenaars, opiniemakers en smaakmakers terug en vooruit; Zij schrijven op ons verzoek een liefdesbrief aan de Wethouder en de stad. Hoe ziet cultureel Amsterdam er over 10 jaar uit? Wat voor dromen zouden we kunnen vervullen?

Vervolgens gaat gespreksleider Jörgen Tjon A Fong met de wethouder in gesprek over de toekomst van Amsterdam en over haar wens om een nieuwe culturele infrastructuur te creëren. ‘Denk daarbij aan toonaangevende theaters in Noord of Nieuw-West, die echt een nationale en zelfs internationale aantrekkingskracht hebben.’

Aanleiding voor het gesprek is de verkenning van de Amsterdamse Kunstraad die in januari gepresenteerd werd: Iedere vier jaar maakt de Kunstraad op verzoek van de gemeente een verkenning van het culturele landschap in Amsterdam in aanloop naar het nieuwe kunstenplan. Met name artistiek-inhoudelijke ontwikkelingen, kansen voor de cultuursector en trends komen in beeld.

Als Podium Mozaïek geloven wij in de verbindende kracht van kunst en cultuur. De kunstenaars met wie wij werken dragen bij aan diverse en open perspectieven op de wereld om ons heen. Samen maken we de stad. De Amsterdamse samenleving verandert in demografisch opzicht. In deze smeltkroes met mensen uit 196 herkomstlanden heeft 52 ¬procent een niet-Nederlandse achtergrond. Er ligt een uitdaging om al deze verschillende culturele ¬achtergronden een volwaardige plek te geven in de culturele programmering van de stad. Waar liggen de mogelijkheden en onmogelijkheden?

Lieve Touria, is een zoektocht naar een nieuwe, gezamenlijke toekomst, die vertrekt uit een verleden dat vanuit meerdere perspectieven gevoed wordt.

Deze avond komt tot stand met medewerking van actrice en maakster Nazmiye Oral, zakelijk leider, mede-oprichter Mezrab en programmeur Oerol Farnoosh Farnia, Nachtburgemeester van Amsterdam Shamiro van der Geld, Theoloog en activist Rikko Voorberg en lector verbonden aan de Academie voor Theater en Dans Marijke Hoogenboom.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u weleens ons blog ‘kunst in Amsterdam 2019 – laatste nieuws‘ gelezen?