Het voortbestaan van ‘De Zondagsschilders’ loopt gevaar

Het voortbestaan van ‘De Zondagsschilders’ loopt gevaar

Paniek aan de Geldersekade in Amsterdam. Door verkoop van het pand Geldersekade 101 door de gemeente, zal de huur van de ateliers van De Zondagsschilders zodanig stijgen of kan de huur per 1-1-2019 zelfs worden opgezegd, dat het voorbestaan van de vereniging wordt bedreigd. Voor de Nieuwmarktbuurt zal het verdwijnen van het cursuscentrum een verarming van het culturele en sociale aanbod zijn. En dus is het tijd voor actie.

Petitie

Het bestuur van De Zondagschilders roept op een petitie aan de gemeenteraad te tekenen om de vereniging tegemoet te komen. De petitie wordt op 14 maart via een grootscheepse optocht vanaf ‘De Geldersekade’ naar het stadhuis aangeboden.

https://petities.nl/petitions/behoud-geldersekade-101-voor-gebruik-door-de-zondagsschilders?locale=nl

Historie

Wat op 17 april 1935 in hotel Krasnapolsky begon als een groep van vijfenzeventig mensen, die enkele avonden bij elkaar kwamen om te schilderen, is De Zondagsschilders, Centrum voor Beeldende Kunst, uitgegroeid tot een grote, actieve vereniging van 500 leden, die zeven dagen per week actief is.

Cursuscentrum voor beeldende kunst

De Zondagsschilders is een cursuscentrum voor beeldende kunst, gevestigd in het hart van Amsterdam. Hier worden cursussen op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen en grafische technieken aangeboden. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij De Zondagsschilders aan de slag, met of zonder docent. Daarnaast is De Zondagsschilders niet alleen een cursuscentrum maar ook een vereniging en bieden de leden tal van verenigingsactiviteiten aan, zoals lezingen, werkweken en museumbezoeken.

VOLG DE ONTWIKKELINGEN via http://www.dezondagsschilders.nl

vrijetijdamsterdam.nl