Succesvolle kick-off van kunstproject #WOO in het Vondelpark
VondelCS by night. Foto: Britt Bake

Amsterdam, 22 december 2019 – Na een succesvolle kick-off en goed bezochte eerste week met werk van Alice Wong, is zaterdag 21 december de tweede projectie gestart van een geanimeerd kunstwerk op de hoge ramen van VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark. Vanaf morgen start storyteller Alice Wong als tweede kunstenaar in de serie van zeven kunstenaars (of duo’s) die tot 27 januari hun speciaal voor deze locatie gemaakte, geanimeerde kunstwerken projecteren op VondelCS.

Marlies Buurman, directeur VondelCS bij de lancering van het project:

“Met #WOO gaat er een wens in vervulling: Uitstralen wat we zijn en waarom we hier zijn. Wens om het gebouw open te breken, binnenste buiten te keren, en het talent in de stad letterlijk in de spotlight te zetten!”

Alice Wong, Train of Thoughts

“Hong Kong is een stad die nooit slaapt. Nu de politieke situatie is aangescherpt is deze stad nóg rustelozer geworden. Alice Wong en communicatie-ontwerper Crys Leung documenteerden hun reis van Eindhoven naar Schiphol, om zichzelf te emanciperen van machteloze gevoelens en om steun te betuigen aan de protestanten in Hong Kong.”

Planning kunstenaars

Na Tessel Brühl en Alice Wong is het nog de beurt aan de volgende kunstenaars: Jessica van Halteren, Brian Elstak, Melanie Corre, Timothy Adeler en Amber Jae Slooten. #WOO is een initiatief van VondelCS en JUR met steun van horecapartner Vondelpark3, Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en Stadsdeel Zuid.

vrijetijdamsterdam.nl