Organisatie Amsterdam Art Weekend kijkt trots terug op kunstdagen

Organisatie Amsterdam Art Event kijkt trots terug op kunstdagen
Opening Amsterdam Art Rijksakademie open photocredits Tomek Dersu Aaron

Organisatie Amsterdam Art Weekend kijkt trots terug op kunstdagen

De organisatie van het Amsterdam Art Weekend kijkt vol trots terug op de kunstdagen in de stad. “De zesde editie van Amsterdam Art Weekend kwam afgelopen zondag ten einde en wat een weekend was het! We willen graag al onze deelnemers, partners en bezoekers bedanken die deze editie extra speciaal hebben gemaakt”, laat een woordvoerder van het art event weten.

Hoogtepunten

De organisatie gaf enkele hoogtepunten aan waaronder het feit dat voor RijksakademieOPEN maar liefst 46 kunstenaarsateliers de deuren open deden voor publiek, in de Oude Kerk interviewde Hans Ulrich Obrist interviewde de Franse beeldend kunstenaar Christian Boltanski.

Rijksakademie

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam richt zich op het ontwikkelen van talent in de beeldende kunsten. Zij selecteert en faciliteert toptalent en biedt de geselecteerde kunstenaars een platform voor verdere ontwikkeling en verdieping van het werk.

Hedendaagse tendensen

Naast de studiopresentaties kun je performances bijwonen, de collecties van de Rijkskademie ontdekken en rondleidingen volgen. Je krijgt er de kans om kennis te maken met hedendaagse tendensen en vernieuwingen in de kunst en kunstenaars te ontmoeten, die je later tegenkomt in toonaangevende collecties, tentoonstellingen en biënnales wereldwijd.

Jump into the Future

Tijdens Gallery Night presenteerde 26 galleries hun gloednieuwe tentoonstellingen. De tentoonstelling ‘Jump into the Future – Kunst uit de jaren 90 en 2000’ – De Borgmann Donatie, opende in het Stedelijk Museum en zes Duitse Kunstverenigingen werkte samen met Amsterdamse galerijen.

Artistiek talent

Artistiek talent, experiment en de internationale focus van deze stad werden gepresenteerd tijdens meer dan 100 kunstevenementen.

Enthousiast richting 2018

De creatieve breinen achter het kunstevenement hebben aangegeven er ook in 2018 weer een grote happening van te maken.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Zevende editie Amsterdam Art Weekend in aantocht

Datum Amsterdam Art Weekend bekend gemaakt 

Amsterdam Art Weekend presenteert programma

Champagne en Art Cruise tijdens Amsterdam Art weekend