Opening tentoonstelling De Appel en Hiwa K
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Opening tentoonstelling De Appel en Hiwa K

Aanstaande zaterdag 7 oktober van 16:00 tot 19:00 staat de opening tentoonstelling De Appel en Hiwa K plaats. De tentoonstelling van Hiwa K: ‘TO REMEMBER, SOMETIMES YOU NEED DIFFERENT ARCHEOLOGICAL TOOLS’ staat op het programma in de nieuwe presentatieruimte van De Appel.

Berlijnse kunstenaar

De Appel heeft de Berlijnse kunstenaar Hiwa K uitgenodigd naar Amsterdam te reizen om twee nieuwe werken te produceren die gaan over ernstige vormen van geweld en conflict. Deze werken worden tijdens een presentatie in een solotentoonstelling in de nieuwe presentatieruimte van De Appel in Nieuw-West.

Vechtclub Pin-down

De twee nieuwe tentoonstellingen betreffen een filosofische worstelsessie in een vechtclub (‘Pin-down’) en de zoektocht naar aanvallers van K (‘deDutched’). Tijdens beide projecten komen uiteenlopende manieren aan bod waarop herinnering samenvalt met vormen van vertellen, en de manier waarop het de alledaagse ervaring van migranten bepaalt.

De Appel

Deze kunstlocatie kun je zien als een centrum voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Het centrum bestaat sinds 1975. De vestiging zit tegenwoordig op de Schipluidenlaan. Hiervoor zat de Appel op diverse locaties in Amsterdam. In De Appel vinden tentoonstellingen, performances en andere activiteiten plaats.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden dit artikel ook interessant: Recordaantal bezoekers Unseen 2017