Live schilderswedstrijd Art Battle bij Pllek

Live schilderswedstrijd Art Battle bij Pllek
Pllek gezien vanaf de andere kant van het water. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

‘Het initiatief Art Battle uit New York vindt voor de tweede keer plaats in Nederland’

Art Battle vindt plaats op zondag 17 september bij Pllek in Amsterdam Noord. Art Battle is een live schilderswedstrijd waarbij 16 goede kunstenaars in drie rondes van twintig minuten hun beste werk creëren met acrylverf op doek. Aan het einde van iedere ronde bepaalt het publiek welk kunstwerk favoriet is.

Initiatief uit New York

Het initiatief uit New York wordt sinds 2001 georganiseerd en heeft ondertussen plaatsgevonden in meer dan 75 steden wereldwijd. De eerste editie in Nederland vond plaats op 18 juni. Een Art Battle avond betekent kunst in een ongedwongen, dynamische sfeer onder het genot van heerlijke hapjes, drankjes en eclectische muziek. Gedurende het live artistiek event vindt een stille veiling plaats.

Eerste editie Art Battle

De zaal naast het restaurant van Pllek was tijdens de eerste Nederlandse editie in juni 2017 afgeladen met nieuwsgierigen, media en kunstliefhebbers. De Art Battle was een groot succes. Braziliaan Bruno Portella werd tot favoriet gekozen.

Organisator Rodrigo Sardinha, na afloop van de eerste Art Battle: “Dit is een heel verrassende manier om kunst onder de aandacht van zowel nieuw als bestaand publiek te brengen. De reacties van kunstenaars op het initiatief zijn te gek; twee weken na de bekendmaking zaten we al vol qua inschrijvingen. Deze Art Battles gaan zeker een gevolg krijgen en het liefst ook op de NDSM. Deze plek staat echt voor vrijheid en creatief experiment”

De oorsprong van Art Battle

De eerste openbare Art Battle vond op 7 september 2001 plaats in het centrum van New York. Nadat Art Battle in 2007 ging samenwerken met MTV en daarbij Times Square omtoverde tot een gigantische galerie, bereikte het event grote bekendheid in de internationale kunstwereld. De eerste ‘Kunst Battle’ buiten de VS vond plaats in de Canadese stad Toronto en al snel volgden Vancouver, Montreal, Halifax en Ottawa. In 2013 werden de eerste Battles georganiseerd in Brazilië en Mexico, waar het concept ook al aansloeg. Vorig jaar bereikten de Art Battles ook Azië, toen het evenement in zowel China als Japan succesvol plaatsvond.

Meer informatie

Datum: Zondag 17 september 2017
Locatie: Pllek
Adres: Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam Noord (NDSM-werf)
Vanaf: 18:00 uur
Kaartverkoop: Regulier € 10,00 | Deur € 15,00

We schreven al eerder een artikel over Pllek.

vrijetijdamsterdam.nl