KunstRAI viert haar 35e editie!
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

KunstRAI viert haar 35e editie!

Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april viert de KunstRAI haar 35e editie! Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig deelnemende galerieën hun hedendaagse, autonomie en toegepaste kunst. Schilderijen, beelden, fotografie maar ook toegepaste kunst, design en sieraden komen aan bod. Jaarlijks nodigt de KunstRAI een stad of streek uit het buitenland uit om hun kunst en cultuur te presenteren. Dit jaar zullen in de RAI Amsterdam zes galerieën uit Catalonië op het ‘Focus Catalunya’ plein hun collectie tonen. Deze galerieën zijn: Galería Contrast, N2 Galería, 3 punts galerie, Victor Lope Arte Contemporaneo, Anquins en Pigment Gallery. Allemaal brengen ze een groots, verassend object mee, om hier het grote plein mee te vullen.

Solostands

Naast een gewone stand, waar een galerie meerdere kunstenaars presenteert, zullen er ook zogenaamde solostands op de KunstRAI te zien zijn. Hier wordt het werk van één kunstenaar volledig uitgelicht. Je leert hier de kunstenaar en de kunst, helemaal kennen.

Startende galerieën krijgen op de KunstRAI de gelegenheid zich te presenteren in een ‘RAW edge’. Deze jonge galerieën, die geselecteerd worden op basis van hun gedurfde en vernieuwende aanbod, tonen nieuwe, opvallende en tegendraadse kunstenaars, die garant staan voor spraakmakende presentaties.

Een Kapiteins Gewaad

In Een Kapiteins Gewaad wordt er samengewerkt door Gallery SCHUIT van Stephanie Schuitemaker en ontwerper Johanner Offerhous. Zij tonen een selectie draagbare kunstwerken van jonge ontwerpers, verweven met het textiel van de muren. Het is een expositie die kunst en mode verbindt. De metershoge doeken die aan het plafond hangen maken de expositie een ware experience.

WOW

WOW is een creatieve Amsterdamse broedplaats aan de Wildzanghlaan, waar jonge, onlangs afgestudeerde kunstenaars wonen en werken. Er is uitgebreid gelegenheid om elkaar te inspireren en samen te werken. Dit resulteert in intrigerende cross-overs tussen beeldende kunst, mode, design, muziek en film, waarvan op de KunstRAI een selectie wordt getoond.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

RAI maakt zich op voor nieuwe editie HISWA

Leuke dingen doen – Pasen 2019 in Amsterdam