Kunst & cultuur vanaf 6 oktober in voormalige koepelgevangenis in Haarlem
Voormalige koepelgevangenis Haarlem.

Kunst & cultuur vanaf 6 oktober in voormalige koepelgevangenis in Haarlem

Van donker en gesloten naar licht en open. De Koepel in Haarlem, voormalige gevangenis en vluchtelingencentrum, wordt een universitaire campus. Van 5 oktober t/m 11 november wordt die transformatie gevierd met de kunst & cultuur manifestatie Open de Koepel – Architectural Healing.

Bij Open de Koepel – Architectural Healing is de voormalige Haarlemse gevangenis zes weekenden het decor van culturele optredens, voorstellingen en evenementen. Van dans tot poëzie, van wetenschap tot film en van theater tot (klassieke) muziek. Aan het definitieve programma wordt nog hard gewerkt, maar een aantal onderdelen zijn al bekend.

Zo laten dertig kunstenaars zich op 23 september 23 uur lang opsluiten in een cel – gevangen werden in De Koepel dagelijks 23 uur vastgehouden en 1 uur gelucht – om werk te maken dat vanaf 6 oktober, na een feestelijke opening met flamencodans, te zien is voor het publiek.

Op de zondagen zijn er unplugged sessies Take Me to the Prison van Pieternel (14 okt), Maurice van Hoek (21 okt), Ricky Koole & Ruud Houweling (28 okt) en een mystery guest (4 nov).

Van 19 t/m 21 oktober vertoont Filmkoepel door The Movies voorpremières van speelfilms en de klassieker Het meisje met het rode haar.

Op 11 oktober is het Nationaal Integratiediner, 13 oktober is er een ligconcert met stukken van Ludovico Einaudi, 14 oktober is de Haarlemse Dichtlijn te gast en 18 oktober sluiten de Haarlemse Viooldiva’s hun succesvolle vierluik uit 2017 af met Cantorij de Grote Baaf en het Haarlems Danshuis.

Op 3 november brengt Vincent Bijlo de zinderende monoloog Bijlo in de Bak, 7 november heeft het Symposium over Architectuur en Kunst met Rijksbouwmeester Floris Alkemade plaats en 11 november is de feestelijke sluitingsceremonie.

Houd voor de actuele stand van zaken @architecturalhealing op Facebook of Instagram in de gaten. De kaartverkoop start in de week van 3 september.

Open de Koepel – Architectural Healing wordt georganiseerd door Stichting Panopticon en Cityscapes Foundation. Deze manifestatie heeft plaats in het kader van Haarlem viert cultuur.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Kolenkit kids ontwerpen kunstwerk voor de buurt