Een avond rond mystiek en erotiek in hedendaagse kunst en poëzie

Een avond rond mystiek en erotiek in hedendaagse kunst en poëzie
Perdu. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Een avond rond mystiek en erotiek in hedendaagse kunst en poëzie

Donderdagavond 4 oktober vindt bij Perdu vanaf acht uur ’s avonds ‘Lascaux’ plaats. Lascaux is een avond rond mystiek en erotiek in de hedendaagse kunst en poëzie.

“De ‘Mystiek’ is een bijzonder rijk en uitgestrekt gebied waar dichters en kunstenaars zich al eeuwen lang in bewegen. Hetzelfde geldt voor de erotiek. In zijn De erotiek vat de Franse ‘filosoof van het kwaad’ Georges Bataille de liefdesdaad op als een schending: om één te worden met het goddelijke moet het geschonden worden. Dat is een schandaal: niet het schandaal van de kunst, maar het schandaal van het bestaan. De kunst kan het niet laten bij die constatering, maar moet (dat kan niet anders) daar iets tegenover stellen. Bataille begint zijn betoog bij waar het menselijk denken begint: in de grotten van Lascaux.

Edwin Fagel, die in zijn recent verschenen vierde dichtbundel het extatische landschap in het raakvlak van mystiek en erotiek verkent, presenteert een avond waarin verschillende dichters en kunstenaars over deze onderwerpen komen te spreken. Het wordt een avond over de filosofische, theologische en maatschappelijke implicaties van kunst die zich bezighoudt met mystiek en erotiek”, is te lezen in het bericht op de website van Perdu.

De avond is gratis toegankelijk voor het publiek. De deuren gaan om 19:30 uur open en om 20:00 uur begint de avond.

Over Perdu

Perdu staat voor het stimuleren en onder de aandacht brengen van bijzondere literatuur, en het onderzoeken van de relaties tussen die literatuur, andere disciplines, en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Perdu omvat een theater voor poëzie en experiment, een gespecialiseerde poëzieboekhandel, een kleine uitgeverij en workshops in creatief schrijven. Bijna de gehele organisatie drijft op de kracht van vrijwilligers. Er zijn een directeur, bureaumanager en een technicus/zaalbeheerder om alles in goede banen te leiden, maar de vrijwilligers geven voor een groot deel de verschillende afdelingen vorm.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: stadsproject OOG Amsterdam is een cadeau voor de stad