Creating Other Futures bij de Melkweg en de Sugarfactory
Photocredits: Other Futures

Creating Other Futures bij de Melkweg en de Sugarfactory

Van 14 januari t/m 11 februari staat Melkweg Expo in het teken van ‘Creating Other Futures’. Vijf beeldend kunstenaars uit Palestina, Mexico, Singapore, Kenia en Nederland werden hiervoor uitgenodigd, om voor deze expositie een nieuwe installatie te maken. De expositie maakt deel uit van het multidisciplinair festival Other Futures dat van 2 t/m 4 februari in Melkweg en Sugarfactory plaatsvindt.

De kunstenaars lieten hun verbeelding de vrije loop en schetsen alternatieven voor de huidige realiteit en toekomst. Zondag 14 januari om 16:00 uur openen ze de expo en blijven ze tot 21:00 uur geopend voor publiek!

Other futures

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances, film, theorie én een expositie in Melkweg Expo getiteld ‘Creating Other Futures’. Tijdens de eerste editie van Other Futures komen denkbeelden en werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod: een verkenning van inspirerend, geestig en in het westen tot nu toe onbekend werk.

Kunstenaars

Larissa Sansour presenteert i.s.m de Deen Søren Lind de short film ‘In the Future They Ate From The Finest Porcelain’ en werkt als de archeoloog van de toekomst. Digitaal kunstenaar Jacque Njeri uit Kenia herschrijft geschiedenis door de esthetiek van haar eigen nomadische Masai volk te vermengen met tijdreizen en andere planeten in haar collagereeks MaaSci.

Ming Wong uit Singapore toont een fase van zijn onderzoek voor zijn toekomstige space opera’s op een verzameling schermen. De Nederlandse AiRich gunt bezoekers een glimp van Planet AiRich met haar bijzondere burgers, hybride wezens die half god half superheld zijn.

Schrijver en mediakunstenaar Fran Ilich uit Mexico opent in Melkweg Expo een projectieruimte annex beursstand waar hij de innige relatie tussen de productie van popcorn en Hollywoodfilms duidelijk maakt, terwijl hij de bezoeker koffie en popcorn aanbiedt.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws aan de Melkweg:

King Krule in de Amsterdamse Melkweg