Champagne & Art Cruise van Ruinart tijdens Amsterdam Art Weekend

Champagne & Art Cruise van Ruinart tijdens Amsterdam Art Weekend Tijdens de zesde editie van Amsterdam Art Weekend welke van 23 tot en met 26 november plaatsvindt in onze hoofdstad kunnen liefhebbers van kunst én champagne hun hart ophalen. Ruinart Champagne, Amsterdam Art Weekend en de Rijksakademie van beeldende kunsten nodigen je uit om op zaterdag 25 en zondag 26 november mee te varen op een speciale Champagne & Art Cruise.

Champagne & Art Cruise van Ruinart tijdens Amsterdam Art Weekend

Tijdens de zesde editie van Amsterdam Art Weekend welke van 23 tot en met 26 november plaatsvindt in onze hoofdstad kunnen liefhebbers van kunst én champagne hun hart ophalen. Ruinart Champagne, Amsterdam Art Weekend en de Rijksakademie van beeldende kunsten nodigen je uit om op zaterdag 25 en zondag 26 november mee te varen op een speciale Champagne & Art Cruise.

De middag vangt aan in hotel Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht waarna je vertrekt richting de Rijksakademie van beeldende kunsten. Tijdens de middag kom je meer te weten over het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad en maak je kennis met de Rijksakademie. In dit monumentale gebouw aan de Sarphatistraat, worden meerdere ateliers bezocht en laten kunstenaars zien waar ze aan werken en lichten daarmee een tipje op van de sluier van hun verdere loopbaan. Kunstenaar Jasper Krabbé geeft een rondleiding langs zijn favorieten ateliers. De middag wordt afgesloten met een borrel in Bluespoon de bar van hotel Andaz.

Champagne & Art Cruise van Ruinart tijdens Amsterdam Art Weekend
Studio Juliaan Andeweg

Ruinart & de wereld van kunst en design

De lange en goede relatie van Maison Ruinart met de wereld van kunst en design , dateert al vanaf 1896. André Ruinart gaf de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha de commissie om een reclameaffiche te ontwerpen. Sinds die tijd heeft Ruinart gewerkt met vele vooraanstaande kunstenaars in diverse disciplines, zoals onder andere Piet Hein Eek, Maarten Baas, Erwin Olaf. Allen met een sterk eigen handschrift die de vertaling en verbinding kunnen maken tussen kunst en champagne, het heden met het rijke verleden.

Champagne & Art Cruise van Ruinart tijdens Amsterdam Art Weekend
ruinart cellars

Over RijksakademieOPEN

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam richt zich op het ontwikkelen van talent in de beeldende kunsten. Zij selecteert en faciliteert toptalent en biedt de geselecteerde kunstenaars een platform voor verdere ontwikkeling en verdieping van het werk. Tijdens de RijksakademieOPEN 2017, op 24, 25 en 26 november, openen 45 resident kunstenaars de deuren van hun atelier. Naast de studiopresentaties kun je performances bijwonen, de collecties van de Rijkskademie ontdekken en rondleidingen volgen. Je krijgt er de kans om kennis te maken met hedendaagse tendensen en vernieuwingen in de kunst en kunstenaars te ontmoeten, die je later tegenkomt in toonaangevende collecties, tentoonstellingen en biënnales wereldwijd.

vrijetijdamsterdam.nl

Zevende editie Amsterdam Art weekend in aantocht