Bijzondere performance beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster

Bijzondere performance beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster
Credits: Ronald de Ceuster

Bijzondere performance beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster

Bijzondere performance uitgevoerd in de installatie FIXATION van beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster in de prachtige ruimte van het CBK in Amsterdam Oost.

Als vervolg op de performances TURNING en STILL presenteert beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster zijn nieuwe performance FIXATION. Performers Petra Dictus en Arianne Koeleman tonen, op muziek van Diederik de Ceuster en teksten van beeldend kunstenaar Lieke Göbbels, een reeks associatieve beelden in een installatie van purfoam.

De dans, muziek en grillige klanken brengen je in een ander universum, confronterend en troostrijk tegelijk.

Aanleiding van FIXATION zijn de teksten van Lieke Göbbels waarin Ronald de Ceuster het gevoel van verlies herkende. Göbbels’ teksten geven herinneringen vol heimwee weer van het leven van een klein meisje en haar moeder, gezien vanuit het kind dat troost en plezier zoekt bij grote hond K, popje A en Lammetje O.

Over Ronald de Ceuster

Je zou kunnen zeggen dat beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster de wereld ‘overtrekt’, zoals je dat vroeger als kind deed: met een stift en calqueerpapier trok je de contouren van een afbeelding over, waardoor een vereenvoudigde versie van het origineel ontstond.

De Ceuster doet dit in het groot. Hij ‘betekent’ de ruimte. Met purschuim accentueert hij ruimtelijke structuren en constructies, zoals vloeren, muren en plafonds. Hij benadrukt de dingen waar we meestal niet al te veel aandacht aan schenken en laat je de ruimte op een andere manier ervaren.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Reizende expositie Chinese kunstenaar tijdens Amsterdam Art Weekend