Bijzondere interactieve kunstexpositie met thema Dadaïsme

Bijzondere interactieve kunstexpositie met thema Dadaïsme
Fashion Illustrator Nancy Macnack, Insta: @nhmillustrations Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bijzondere interactieve kunstexpositie met thema Dadaïsme

Geheel in lijn met de wereldwijde herdenking van de eerste wereldoorlog op 11 november, vond een dag daarvoor in De Hallen een bijzondere interactieve kunstexpositie plaats met als thema Dadaïsme. De kunstenaars van dada hielden zich bezig met mengvormen van beeldende kunst, poëzie, theater en grafisch ontwerp. De beweging toonde qua geesteshouding verwantschap met het nihilisme door het opzettelijk irrationele en het ondergraven van de algemeen geaccepteerde standaarden.

Het bijzondere van deze expositie was dat er maatschappelijke thema’s en kunst werden verbonden op aanraden van 28 kunstenaars en buurtbewoners, die belangrijke standaarden van de huidige maatschappij mochten aandragen.

Bijzondere interactieve kunstexpositie met thema Dadaïsme
Fashion illustrator Hanny Porton.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zodoende genoot het Amsterdamse publiek in de Passage van De Hallen Amsterdam van schilderijen, sculpturen, tekeningen en foto’s. Geïnteresseerden van jong tot en met oud namen deel aan verschillende workshops gegeven door de kunstenaars. En, niet geheel onbelangrijk, men wisselde ervaringen uit en ging met elkaar in gesprek.

Zo waren er in de hal die zich op loopafstand van de Amsterdamse Kinkerstraat bevind onder andere schilder- en collageworkshops en kon je een professionele foto laten maken in een aantal verrassend vormgegeven decors.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’

Lees ook: Christie’s Amsterdam: naoorlogse en hedendaagse kunstveilingen bij De Westergasfabriek