Artist talk ‘Paint me a sculpture’ bij SBK in Zuid

Artist talk 'Paint me a sculpture' bij SBK in Zuid
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Artist talk ‘Paint me a sculpture’ bij SBK in Zuid

Momenteel is bij SBK in Amsterdam Zuid de expositie ‘Paint me a sculpture’ te zien van kunstenaars Sander Reijgers en Roland Spitzer. Deze tentoonstelling van schilderijen is tot en met 6 mei 2018 te zien. In het kader van deze expositie geven Sander Reijgers en Roland Spitzer zondag 29 april vanaf 15:00 uur een presentatie over hun gemaakte werk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn.

De schilderijen van Sander Reijgers gaan o.a. over de materie van de verf en de suggestie van groei van de materie. Het proces van het heel langzaam opbouwen, laag over laag over laag, is hierbij van groot belang. Hierdoor ontstaan zeer genuanceerde kleurschakeringen en structuren in de verfoppervlakte.

Ook in de beelden en installaties van Roland Spitzer spelen beweging en transformatie van materie een grote rol. Onderzoek naar vorm en context brengen het contrast tussen bestaande referentiekaders en niet bekende vormen aan het licht. Hij creëert een transitietoestand, waarbij de vorm vervaagt en de toeschouwer met iets onbekends geconfronteerd wordt.

De presentatie vindt plaats bij SBK Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 18 in Zuid.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Neem een kijkje op onze pagina cultuur 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here