Animals of Shade – Inside Out bij Borneo Architectuurcentrum

Animals of Shade – Inside Out bij Borneo Architectuurcentrum
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Animals of Shade – Inside Out bij Borneo Architectuurcentrum

Bij Borneo Architectuurcentrum is vanaf 21 september de dubbeltentoonstelling te zien van Sarai van de boel. De tentoonstelling is nog tot 25 november te bezoeken. Met de expositie laat ze twee kanten zien van haar onderzoek naar de dierenzielen: het onderwerp is hetzelfde, de uitwerking, het idee dat overgedragen wordt en het beeld zijn totaal anders.

Monumentale dieren vormen de basis van de tentoonstelling; dieren in vreemde posities of onnatuurlijke kleuren. Vragen die aan bod komen zijn onder andere: Wat is er met ze aan de hand, zijn ze gestruikeld, geschrokken, op de vlucht? Zijn ze echt? Met gaas en staal wordt elke dierlijk sculptuur nauwgezet opgebouwd en zo realistisch mogelijk gevormd; voor de huid van de dieren gebruikt Sarai restmateriaal van echte dieren. Ze maakt ze tot autonome en kwetsbare wezens; geeft ze een ziel, schrijft BAC.

Daarnaast werpt artiest Sarai een ander licht op de vraag of de dieren echt zijn. Ze onderzoekt de binnenkant van deze ‘dierenzielen’ door ze met röntgenstralen te belichten, waardoor een extra dimensie zichtbaar wordt.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook een kijkje in ons blog Amsterdam leuke dingen doen woensdag 21 november