Holland Festival programma zondag 10 juni 2018

Holland Festival programma zondag 10 juni 2018
anna-karenina-matthias-horn-26-min

Holland Festival programma zondag 10 juni 2018

Het Holland Festival duurt tot en met 1 juli 2018. Het evenement is het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland. Elk jaar in juni toont het festival op een groot aantal locaties in Amsterdam alle disciplines binnen de podiumkunsten: theater, muziek, dans, muziektheater en diverse interdisciplinaire vormen, waarbij bewust wordt gezocht naar aansluiting bij andere genres, zoals beeldende kunst, digitale kunst en film.

Wij hebben voor jou het programma van het Holland Festival op 10 juni 2018 op een rijtje gezet.

Theater

Voorstelling: Anna Karenina

‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ De Duitse theatermakers Barbara Bürk en Clemens Sienknecht worden geprezen om hun slimme, komische theaterbewerkingen van literaire klassiekers. Eerder richtten ze hun pijlen op Effi Briest, nu pakken ze Anna Karenina aan, de Russische titelheldin van Leo Tolstojs grote, 19e-eeuwse overspelroman. Het boek wordt gebracht als wervelende jaren 70- en 80-radioshow. Luister naar muziek van Grandmaster Flash, Eurythmics en de Steve Miller Band en zie hoe Anna Karenina te gronde gaat aan de liefde. Dit is een geraffineerde en onweerstaanbare theaterkomedie.

Hoofdrolspelers: Clemens Sienknecht, Barbara Bürk, Deutsches Schauspielhaus Hamburg

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam

Zondag 10 juni 15.00

Event info Holland Festival -> Anna Karenina 

Theater

Voorstelling: Trojan Woman

De vrouwen van Troje zijn oorlogsslachtoffers. Hun mannen en zonen zijn uitgemoord door de Grieken. De vrouwen zijn overgeleverd aan de genade van de vijand, die hen beschouwt als slavinnen en oorlogsbuit. Ruim tweeduizend jaar geleden schreef Euripides met Trojaanse vrouwen een felle aanklacht tegen de gruwel van oorlog. National Changgeuk Company of Korea bewerkte deze Griekse tragedie samen met de Singaporese regisseur Ong Keng Sen tot een eigentijdse Koreaanse opera, waarin zowel door de wereldvermaarde Ahn Sook-sun gecomponeerde pansori (traditionele Koreaanse zang) als moderne muziek, gecomponeerd door Jung Jae-il , K-pop componist en producer, klinken. Fenomenaal zijn de stemmen en het expressieve acteren van de pansorizangers en -zangeressen. Bij hen klinkt het sombere lot van de Trojaanse vrouwen hartverscheurender dan ooit.
National Changgeuk Company of Korea, Ong Keng Sen

Locatie: Muziekgebouw

Zondag 10 juni 15.00

Event info Holland Festival -> Trojan Woman

Opera

Voorstelling: One or Seviral Tigers

De relatie tussen tijger en mens is gecompliceerd. Ooit werden ze beschouwd als verwanten en dragers van voorouderlijke geesten, maar sinds de tijd van het kolonialisme heeft de mens de tijger nagenoeg uitgeroeid.

Hoofdrolspelers: Ho Tzu Nyen

Locatie: Frascati

Zondag 10 en maandag 11 juni

Event info Holland Festival -> One or Seviral Tigers

Beeldende kunst / film

Voorstelling: END CREDITS

De Britse filmmaker en beeldend kunstenaar Steve McQueen (bekend van de films 12 Years a Slave, Shame en Hunger) presenteert voor het eerst in Nederland de nieuwste versie van End Credits. Deze museale video-installatie gaat over de Afro-Amerikaanse Paul Robeson (1898-1976), een gevierd zanger en acteur die een invloedrijk burgerrechtenactivist en communist werd en een uitgesproken tegenstander van sociale ongelijkheid.

Hoofdrolspeler: Steve McQueen

Locatie: Loods 6

Duurt nog tot en met 28 juni

Event info Holland Festival -> End Credits

Dans

Voorstelling: DANSE DES GUERRIERS

Voor choreograaf Anne Nguyen is urban dance ‘een hedendaagse krijgskunst, gemaakt om de vijandige stedelijke omgeving te trotseren.’ Om iedereen in staat te stellen de basisprincipes van urban dance te leren, creëert ze een parcours door de Stadsschouwburg, dat rondom haar voorstelling Kata te bezoeken is. De verschillende interactieve installaties, die gebruik¬maken van video en bewegingssensoren, verleiden het publiek om in beweging te komen, te improviseren en zich voor even een volleerd breakdancer te voelen.

Stadsschouwburg Amsterdam

Zondag 10 juni 12:00 – 20:00

Event info Holland Festival -> DANSE DES GUERRIERS 

Context bij End credits

Voorstelling: Steve McQueen over Paul Robeson

Regisseur Steve McQueen is al sinds zijn veertiende in de ban van Paul Robeson, een Amerikaanse zanger en acteur die zich inzette voor de emancipatie van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. McQueen maakte de video-installatie End Credits over de politieke vervolging van Robeson, die te zien is in Loods 6. I

Locatie: Podium 6

Zondag 10 juni 15:30

Event info Holland Festival -> Steve McQueen over Paul Robeson

Voor alle informatie met betrekking tot bijvoorbeeld de kaartverkoop en het laatste nieuws is het verstandig om de website van het Holland Festival in de gaten te houden.

vrijetijdamsterdam.nl