Holland Festival programma donderdag 21 juni 2018

Holland Festival programma donderdag 21 juni 2018
Holland Festival siert de Stadsschouwburg. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Holland Festival programma donderdag 21 juni 2018

Wat een heerlijkheid. Het is weer volop Holland Festival in de stad. Voor het programma van donderdag 21 juni 2018 kijk je hieronder!

Les contes d’Hoffmann (1881), Jacques Offenbach, De Nationale Opera

De fantastische vertellingen van E.T.A. Hoffmann komen tot leven in Les contes d’Hoffmann (1881). Deze ‘opera comique’ is het bekendste werk van componist Jacques Offenbach, met muziek die beweegt tussen de lyriek van de wereldberoemde ‘Barcarolle’ en de lichtvoetigheid van variété. Centraal staan drie tragische liefdesverhalen waarin schrijver Hoffmann zelf de hoofdrol speelt – hier vertolkt door de toptenor John Osborn.

Nationale Opera & Ballet

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/les-contes-d-hoffmann/

Opera

Romeinse Tragedies

Sinds de wereldpremière op het Holland Festival in 2007 is Romeinse tragedies een ongekend succes. Ivo van Hoves revolutionaire toneelbewerking van drie Shakespearetragedies (Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra) is terug in Amsterdam.

Koninklijk Theater Carré.

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/romeinse-tragedies/

Theater

Octavia E. Butler’s Parable of the Sower, Toshi Reagon, Bernice Johnson Reagon

Met Octavia E. Butler’s Parable of the Sower maken de Amerikaanse componisten en muzikanten Toshi Reagon en Bernice Johnson Reagon post-apocalyptisch muziektheater, dat tweehonderd jaar zwarte muziek omvat.

Muziekgebouw

Muziektheater

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/octavia-e-butler-s-parable-of-the-sower/

Neues Stück 1, Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Dimitris Papaioannou

Voor de eerste nieuwe, avondvullende voorstelling van Tanztheater Wuppertal sinds de dood van Pina Bausch, is de Griekse kunstenaar Dimitris Papaioannou aangetrokken. Papaioannou beschouwt zichzelf als een schilder op het toneel.

Stadsschouwburg Amsterdam

Dans

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/neues-stueck-1/

Gesualdo, wereldpremière, De Warme Winkel, Nederlands Kamerkoor

Over de Italiaanse componist en prins Carlo Gesualdo doen waanzinnige verhalen de ronde. Zo zou hij niet alleen een heel bos hebben laten kappen, omdat het ruisen van de bladeren hem stoorde bij het componeren, maar vermoordde hij ook zijn vrouw en haar minnaar nadat hij hun overspel had ontdekt.

Stadsschouwburg Amsterdam

Muziek
Muziektheater
Theater

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/gesualdo/

End Credits, Steve McQueen

De Britse filmmaker en beeldend kunstenaar Steve McQueen (bekend van de films 12 Years a Slave, Shame en Hunger) presenteert voor het eerst in Nederland de nieuwste versie van End Credits. Deze museale video-installatie gaat over de Afro-Amerikaanse Paul Robeson (1898-1976), een gevierd zanger en acteur die een invloedrijk burgerrechtenactivist en communist werd en een uitgesproken tegenstander van sociale ongelijkheid.

Loods 6

beeldende kunst / film

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/end-credits/

Lunchconcert Resta di Darmi, Imogen Eve, Siamak Anvari

Beleef een installatie over geheimhouding in tijden van hyperconnectiviteit. De Australische performance designer Imogen Eve en de Iraanse componist Siamak Anvari mixen madrigalen van de Italiaanse componist Carlo Gesualdo met bekentenissen die het publiek ter plekke kan doen.

Rijksmuseum Amsterdam, passage

context

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/lunchconcert-resta-di-darmi/

Longplayer, Jem Finer

Longplayer is een cyclische compositie voor klankschalen die duizend jaar duurt. Het stuk begon te spelen om middernacht op 31 december 1999 en zal, als alles goed gaat, de laatste seconde van het jaar 2999 weer terug zijn bij het beginpunt. Het werk, bedacht en gecomponeerd door Jem Finer, is als elektronische geluidsinstallatie te horen op luisterplekken in Londen en San Francisco en via een livestream en app. Vanaf dit Holland Festival is Longplayer ook te ervaren in het torenkamertje van het Lloyd Hotel, met een prachtig 360-gradenuitzicht over Amsterdam.

Lloyd Hotel

muziek

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/longplayer/

vrijetijdamsterdam.nl

PS: Tip: neem ook eens een kijkje in ons blog met leuke dingen te doen in Amsterdam op donderdag 21 juni 2018

vrijetijdamsterdam.nl