Holland Festival programma zondag 17 juni 2018

Holland Festival programma zondag 17 juni 2018

Holland Festival programma zondag 17 juni 2018

Jawel beste mensen. Het is weer zondag en dat is natuurlijk een uitstekende dag om gezellig samen (of natuurlijk alleen) een bezoekje te brengen aan het Holland Festival dat in Amsterdam in volle gang is. Speciaal voor de Holland Festival fans hebben we het programma weer op een rijtje gezet.

Hierbij dus het programma van het Holland Festival voor zondag 17 juni 2018.

Bowie Remix 

Studenten Conservatorium Amsterdam

Bowie Remix is een project van het Conservatorium van Amsterdam. Het eclectische karakter van zijn songmateriaal leent zich uitstekend als piece de resistance voor zowel de klassieke, jazz en pop afdeling.

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/bowie-remix/

Context bij Tribute to Blackstar

Tristan + Isolde

David Dawson, Het Nationale Ballet

Choreograaf David Dawson blaast het tijdloze liefdesverhaal van Tristan en Isolde nieuw leven in met een abstracte vertelling en een elegante dansstijl.

Nationale Opera & Ballet

Dans

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/tristan-plus-isolde/

Romeinse tragedies

Ivo van Hove, Toneelgroep Amsterdam

Sinds de wereldpremière op het Holland Festival in 2007 is Romeinse tragedies een ongekend succes. Ivo van Hoves revolutionaire toneelbewerking van drie Shakespearetragedies (Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra) is terug in Amsterdam, in Koninklijk Theater Carré.

Koninklijk Theater Carré

theater

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/romeinse-tragedies/

Stadium

Mohamed El Khatib

Voetbalsupporters en theaterpubliek hebben veel gemeenschappelijk. De Franse toneelschrijver en -regisseur Mohamed El Khatib zocht 53 supporters van voetbalclub Racing Club de Lens bij elkaar voor een theatervoorstelling over hun levens. Stadium is een soort antropologisch onderzoek naar een van de weinige plekken in de maatschappij waar mensen van allerlei rangen en standen bij elkaar komen. Op het podium verzamelt zich een groep voetbalsupporters (geen acteurs) rondom een patatkraam voor een reeks persoonlijke verhalen en scènes.

Stadsschouwburg Amsterdam

theater

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/stadium/

JR

FC Bergman

Centrale Markthal / Food Center Amsterdam

Hij is gehaaid, verstoken van enig moreel besef en bestormde medio jaren zeventig op meedogenloze wijze de New Yorkse beurs. Hij heet JR Vansandt en is amper elf jaar oud. De Amerikaanse schrijver William Gaddis voerde hem op in zijn experimentele roman JR (1975). Het Belgische acteurscollectief FC Bergman neemt deze satire op het superkapitalisme als uitgangspunt voor zijn nieuwe, grootse locatievoorstelling.

theater

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/jr/

The Way You Sound Tonight, Arno Schuitemaker

Stadsschouwburg Amsterdam

Meeslepend, magisch, intens – het werk van choreograaf Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd. Zijn voorstellingen zijn magische belevenissen. In zijn nieuwste werk creëert hij een ‘akoestische balzaal’: in een oneindige stroom beweging en geluid nemen vijf dansers het publiek mee in een dynamisch spel tussen afstand en nabijheid, ruimte en energie.

dans

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/the-way-you-sound-tonight/

Kronos Sessions

Kronos Quartet, Trio Da Kali, Jherek Bischoff, Vân-Ánh Võ, Mahsa Vahdat, Ragazze Quartet, Ebonit Quartet e.a.

Een hele dag neemt het wereldvermaarde Kronos Quartet het Muziekgebouw en het Bimhuis over. Dompel u onder in dit minifestival met concerten, films, openbare masterclasses en heel veel muziek van Kronos en vrienden.

Muziekgebouw en Bimhuis

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/kronos-sessions/

Muziek

1975!

Doeko Bosscher

In 1975 verscheen William Gaddis’ satirische roman JR, waarin de invloed van geld op de Amerikaanse maatschappij op de hak wordt genomen. De roman is nu door de Vlaamse groep FC Bergman bewerkt tot theatervoorstelling. In deze lezing, met veel beeld en geluid, gaat historicus Doeko Bosscher dieper in op die periode uit de Amerikaanse geschiedenis, de tijd van Watergate, Vietnam, de presidenten Nixon, Ford en Carter en natuurlijk van William Gaddis.

Stadsschouwburg Amsterdam

Context

Link evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/1975/

Ladilikan -Kronos Sessions

Kronos Quartet, Trio Da Kali

Hoogtepunt van een dag Kronos Quartet is het concert van Kronos met het Malinese Trio Da Kali. Dit trio bestaat uit muzikanten uit de West-Afrikaanse griottraditie. Samen met het Kronos Quartet spelen ze een selectie van nummers van hun bejubelde, gezamenlijke album Ladilikan, dat in 2017 verscheen en waarvoor ze zich lieten inspireren door de Malinese muziek, maar ook door gospelzangeres Mahalia Jackson.

Muziekgebouw

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/ladilikan-kronos-sessions/

Muziek

End Credits

Steve McQueen

De Britse filmmaker en beeldend kunstenaar Steve McQueen (bekend van de films 12 Years a Slave, Shame en Hunger) presenteert voor het eerst in Nederland de nieuwste versie van End Credits. Deze museale video-installatie gaat over de Afro-Amerikaanse Paul Robeson (1898-1976), een gevierd zanger en acteur die een invloedrijk burgerrechtenactivist en communist werd en een uitgesproken tegenstander van sociale ongelijkheid.

Loods 6

beeldende kunst / film

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/end-credits/

Longplayer

Jem Finer

Longplayer is een cyclische compositie voor klankschalen die duizend jaar duurt. Het stuk begon te spelen om middernacht op 31 december 1999 en zal, als alles goed gaat, de laatste seconde van het jaar 2999 weer terug zijn bij het beginpunt. Het werk, bedacht en gecomponeerd door Jem Finer, is als elektronische geluidsinstallatie te horen op luisterplekken in Londen en San Francisco en via een livestream en app. Vanaf dit Holland Festival is Longplayer ook te ervaren in het torenkamertje van het Lloyd Hotel, met een prachtig 360-gradenuitzicht over Amsterdam.

Lloyd Hotel

muziek

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/longplayer/

Lunchconcert Resta di Darmi, Imogen Eve, Siamak Anvari

Beleef een installatie over geheimhouding in tijden van hyperconnectiviteit. De Australische performance designer Imogen Eve en de Iraanse componist Siamak Anvari mixen madrigalen van de Italiaanse componist Carlo Gesualdo met bekentenissen die het publiek ter plekke kan doen.

Rijksmuseum Amsterdam, passage

context

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/lunchconcert-resta-di-darmi/

vrijetijdamsterdam.nl