Holland Festival programma woensdag 20 juni 2018
neues-stueck-i-seit-sie-ein-stueck-von-dimitiris-papaioannou-julian-mommert.

Holland Festival programma woensdag 20 juni 2018

Jawel beste mensen. Het is weer woensdag en dat is natuurlijk een lekkere dag om gezellig samen (of natuurlijk alleen) een bezoekje te brengen aan het Holland Festival dat in Amsterdam in volle gang is. Speciaal voor de Holland Festival fans hebben we het programma weer op een rijtje gezet.

Hierbij dus het programma van het Holland Festival voor woensdag 20 juni 2018.

Tristan + Isolde, David Dawson, Het Nationale Ballet

Choreograaf David Dawson blaast het tijdloze liefdesverhaal van Tristan en Isolde nieuw leven in met een abstracte vertelling en een elegante dansstijl.

Nationale Opera & Ballet

Dans

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/tristan-plus-isolde/

Romeinse tragedies, Ivo van Hove, Toneelgroep Amsterdam

Sinds de wereldpremière op het Holland Festival in 2007 is Romeinse tragedies een ongekend succes. Ivo van Hoves revolutionaire toneelbewerking van drie Shakespearetragedies (Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra) is terug in Amsterdam, in Koninklijk Theater Carré.

Koninklijk Theater Carré

theater

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/romeinse-tragedies/

Legacy, Nadia Beugré

Choreograaf Nadia Beugré, afkomstig uit Ivoorkust, liet zich voor Legacy inspireren door de Amazones en een specifiek moment uit de geschiedenis van haar land. In 1949 protesteerden vrouwen in de stad Grand-Bassam met een lange mars voor de vrijlating van politieke gevangenen en tegen de Franse, koloniale macht.

De Brakke Grond

Dans

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/legacy/

End Credits, Steve McQueen

De Britse filmmaker en beeldend kunstenaar Steve McQueen (bekend van de films 12 Years a Slave, Shame en Hunger) presenteert voor het eerst in Nederland de nieuwste versie van End Credits. Deze museale video-installatie gaat over de Afro-Amerikaanse Paul Robeson (1898-1976), een gevierd zanger en acteur die een invloedrijk burgerrechtenactivist en communist werd en een uitgesproken tegenstander van sociale ongelijkheid.

Loods 6

beeldende kunst / film

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/end-credits/

Lunchconcert Resta di Darmi, Imogen Eve, Siamak Anvari

Beleef een installatie over geheimhouding in tijden van hyperconnectiviteit. De Australische performance designer Imogen Eve en de Iraanse componist Siamak Anvari mixen madrigalen van de Italiaanse componist Carlo Gesualdo met bekentenissen die het publiek ter plekke kan doen.

Rijksmuseum Amsterdam, passage

context

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/lunchconcert-resta-di-darmi/

Longplayer, Jem Finer

Longplayer is een cyclische compositie voor klankschalen die duizend jaar duurt. Het stuk begon te spelen om middernacht op 31 december 1999 en zal, als alles goed gaat, de laatste seconde van het jaar 2999 weer terug zijn bij het beginpunt. Het werk, bedacht en gecomponeerd door Jem Finer, is als elektronische geluidsinstallatie te horen op luisterplekken in Londen en San Francisco en via een livestream en app. Vanaf dit Holland Festival is Longplayer ook te ervaren in het torenkamertje van het Lloyd Hotel, met een prachtig 360-gradenuitzicht over Amsterdam.

Lloyd Hotel

muziek

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/longplayer/

Hadra Chefchaounia, Ensemble Rhoum El Bakkali

Populair hadravrouwenkoor uit Chefchaouen, Marokko. Hadra is een eeuwenoude muzikale soefitraditie uit het Marokkaanse bergstadje Chefchaouen, die exclusief door vrouwen wordt bedreven. Het fameuze hadrakoor uit Chefchaouen geeft in de Meervaart een intiem concert als voorproefje op de Holland Festival Proms, waarin het koor optreedt in een vernieuwende samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest en het Orchestre Temsamani (Tetouan).

De Meervaart

Vrouwenkoor

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/hadra-chefchaounia/

Octavia E. Butler’s Parable of the Sower, Toshi Reagon, Bernice Johnson Reagon

Sciencefictionmuziektheater over de toekomst van de mens

Met Octavia E. Butler’s Parable of the Sower maken de Amerikaanse componisten en muzikanten Toshi Reagon en Bernice Johnson Reagon post-apocalyptisch muziektheater, dat tweehonderd jaar zwarte muziek omvat. Het stuk is gebaseerd op de sciencefiction-romans van Octavia Butler. Een jonge vrouw ontvlucht een buitenwijk van Los Angeles die onleefbaar is geworden; ongebreidelde privatisering, inkomensongelijkheid en klimaatverandering hebben geleid tot escalerend geweld.

Muziekgebouw

Muziektheater

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/

Neues Stück 1, Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Dimitris Papaioannou

Voor de eerste nieuwe, avondvullende voorstelling van Tanztheater Wuppertal sinds de dood van Pina Bausch, is de Griekse kunstenaar Dimitris Papaioannou aangetrokken. Papaioannou beschouwt zichzelf als een schilder op het toneel.

Stadsschouwburg Amsterdam

Dans

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/neues-stueck-1/

vrijetijdamsterdam.nl