Holland Festival programma vrijdag 15 juni 2018

Holland Festival programma vrijdag 15 juni 2018

Blijf iedere dag op de hoogte van het programma van het Holland Festival 2018. Hierbij het programma van het Holland Festival op vrijdag 15 juni 2018.

Opera

Les contes d’Hoffmann

De fantastische vertellingen van E.T.A. Hoffmann komen tot leven in Les contes d’Hoffmann (1881). Deze ‘opera comique’ is het bekendste werk van componist Jacques Offenbach, met muziek die beweegt tussen de lyriek van de wereldberoemde ‘Barcarolle’ en de lichtvoetigheid van variété.

Nationale Opera en Ballet

Holland Festival event info: Les contes d’Hoffman 

Multimedia muziek

Sight Machine

Beeldend kunstenaar Trevor Paglen onderzoekt in zijn werk ethische problemen rondom de nieuwste technologie. Samen met het Kronos Quartet creëerde hij een multimediaconcert, waarin de alomtegenwoordigheid van kunstmatige intelligentie centraal staat.

Muziekgebouw

Holland Event info: Sight Machine 

Theater

Romeinse tragedies

Sinds de wereldpremière op het Holland Festival in 2007 is Romeinse tragedies een ongekend succes. Ivo van Hoves revolutionaire toneelbewerking van drie Shakespearetragedies (Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra) is terug in Amsterdam, in Koninklijk Theater Carré.

Koninklijk Theater Carré

Holland Event info: Romeinse tragedies

Film / beeldende kunst

End Credits, Steve McQueen

De Britse filmmaker en beeldend kunstenaar Steve McQueen (bekend van de films 12 Years a Slave, Shame en Hunger) presenteert voor het eerst in Nederland de nieuwste versie van End Credits.

LOODS 6

Holland Festival event info: END CREDITS

Content bij End Credits 

Collection Video Art

Wat zijn de do’s en don’ts van het verzamelen van videokunst en het (laten) maken van kunst in opdracht? In Loods 6, waar de video-installatie End Credits van Steve McQueen te zien is, kijken Young Collectors Circle, het platform voor startende kunstverzamelaars, en Holland Festival naar zaken als: hoe presenteer je een video-installatie? Waar moet je op letten als je digitale kunst aankoopt?

LOODS 6

Holland Festival event info: Collection Video Art 

Dans 

Chorus

Een line dance. Een choreografisch statement van tien minuten, gebaseerd op een selectie uit het Soul Train-vocabulaire van YouTube. Soul Train is een iconisch Amerikaans muziek-en-dansprogramma.

Stedelijk Museum

Holland Festival event info: Chorus 

Muziek

Longplayer, Jem Finer

Longplayer is een cyclische compositie voor klankschalen die duizend jaar duurt. Het stuk begon te spelen om middernacht op 31 december 1999 en zal, als alles goed gaat, de laatste seconde van het jaar 2999 weer terug zijn bij het beginpunt.

Lloyd Hotel

Holland Festival event info: Longplayer

Context

Lunchconcert Resta di Darmi, Imogen Eve, Siamak Anvari

Installatie over geheimhouding in tijden van hyperconnectiviteit

Rijksmuseum, Passage

Holland Festival event info: Resta di Darmi

vrijetijdamsterdam.nl