Other Futures schrijft historie met eerste niet-westers sciencefictionfestival
Mykki Blanco. Foto: Flickr.com

Other Futures schrijft historie met eerste niet-westerse sciencefictionfestival

Het Other Futures festival schrijft komend weekend historie met het eerste niet-westerse sciencefictionfestival. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari staat het event volledig in het teken van sciencefiction.

Other Futures is een digitaal en fysiek platform waar het publiek en toekomstdenkers uit alle delen van de wereld met elkaar in contact komen. De eerste editie van het festival focust zich op makers en denkers uit niet-westerse culturen.

Multidisciplinair festival, tentoonstelling, storytellers event en online platform

Het evenement biedt een zeer divers programma vol films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten.

Moor Mother, Mykki Blanco en Shabaka Hutchings

Moor Mother, Mykki Blanco en Shabaka Hutchings maken allen hun opwachting tijdens het sciencefictionevenement.

Als muzikant, hardcore poet en activist mixt Camae Ayewa alias Moor Mother uit de VS niet alleen hiphop, punk, free jazz en dissonante electronica, maar ook geschiedenis, afrofuturisme en sciencefiction. Mykki Blanco is een radicale Amerikaanse rapper, een spectaculaire performance artist en een grensverleggende genderactivist met een eigen label, genaamd Dogfood Music Group. Shabaka Hutchings is saxofonist, bandleider en componist.

Aboriginals, eigentijdse hiphop, sciencefiction- en fantasieliteratuur

Nalo Hopkinson is aanwezig als lezer, schrijver en samensteller van sciencefiction- en fantasyliteratuur. Voor haar debuut, de dystopische roman Brown Girl in the Ring , ontving ze meerdere prijzen.

In de Melkweg draait Cleverman, een zesdelig futuristisch actiedrama in een dystopisch Sydney (Australië), waar bovenmenselijke ‘Hairy People’ worden verbannen naar geïsoleerde zones en detentiecentra. Een overwegend inheemse cast, aloude verhalen uit de droomtijd van de Aboriginals en eigentijdse hiphop zetten de toon.

Vijf kunstenaars uit Palestina, Mexico, Singapore, Kenia en Nederland

In Melkweg Expo is al vanaf 14 januari gratis de tentoonstelling van Other Futures te bezoeken met installaties van vijf kunstenaars uit Palestina, Mexico, Singapore, Kenia en Nederland. Deze duurt nog tot 11 februari. Op 1 februari 2018 is er een expositie te zien in VondelCS in het Vondelpark.

Storytellers event

In deze veranderende en uitdagende tijden maakt sciencefiction het mogelijk om andere toekomstbeelden voor te stellen. De Other Futures Academy biedt een eendaags storytellers event voor het delen van inspirerende, uitdagende en spannende verhalen van niet-westerse culturen en hun visie op klimaatverandering.

Meer informatie

Voor meer informatie zoals kaartverkoop en de locaties neem je een kijkje op de website van het festival.

vrijetijdamsterdam.nl